Több mint 120 nyugalmazott amerikai katonai vezető, tábornokok és admirálisok nyílt levélben kérdőjelezték meg a 2020-as elnökválasztás tisztaságát és Joe Biden amerikai elnök mentális egészségét – jelentette az amerikai sajtó.

A 124 korábbi katonai vezető által aláírt és a Flag Officers 4 America nevű szervezet által még kedden a Business Insider című hírportálon közzétett – de az amerikai sajtó érdeklődését csak csütörtökön felkeltő – nyílt levélben azt írják:

az alkotmányos köztársaságunk elveszett a tisztességes és becsületes választások nélkül, amelyek pontosan tükrözik az emberek akaratát.

Mint fogalmaznak: „az FBI-nak és a (szövetségi) Legfelsőbb Bíróságnak gyorsan kell cselekednie, ha választási szabálytalanságok merülnek fel, és nem szabad ezeket figyelmen kívül hagynia úgy, ahogyan azt 2020-ban tették”.

Kötelességüknek érzik, hogy tartsák magukat esküjükhöz.

A Flag Officer 4 America nevű szervezet honlapján, bemutatkozásában azt írja, hogy „nyugalmazott katonai vezetők vagyunk, akik ígéretet tettek arra, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden külföldi és belföldi ellenséggel szemben”.

Forrás: origo.hu

Forrás: origo.hu

A levél aláírói szintén megkérdőjelezték Joe Biden alkalmasságát az elnöki posztra. Úgy fogalmaznak: „a főparancsnok szellemi és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy akár éjjel, akár nappal gyors, pontos döntéseket hozzon nemzetbiztonsági kérdésekben”.

Forrás és teljes cikk: Origo.hu