„Van abban valami nagyszerű, hogy valaki Kisújszállásról elindulva a ma élő legismertebb magyarrá válik”, mondta Orbán Viktor Karikó Katalinról, akivel csütörtökön találkozott a Karmelita kolostorban.

Egy olyan teljesítménnyel jut el a világhírnévig, amellyel emberek életének a millióit, sok millió ember életét lehet megmenteni. Ez szerintem nagy dolog, én is úgy éreztem, hogy van valami okom arra, hogy én is büszke legyek rá, mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalint kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját. A megbeszélésükről pénteken posztolt a kormányfő a Facebookon.

Beszélgetésükről a kormányfő elmondta, hogy Karikó Katalin a járványról, a járvány kivédéséhez szükséges védőoltásról mindent tud.

„Én úgy éreztem, hogy biztonságban vagyok, mert van egy magyar ember, aki, ha bármi baj van, elérhető, felhívható, és tud nekünk tanácsot adni, hogy mit tegyünk”, fogalmazott a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy a biokémikus személyében egy „barátságos, a saját gyökereire és magyarságára büszke, világhírű magyar professzor asszonnyal” találkozott.

Forrás: Origo.hu