A hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, nem Bécs, hanem Pécs és nem gazság, hanem igazság.

Az igazság pedig az, hogy mindazt, amit Dr. Kunetz Zsombor – Orvos, Szakorvos, MBA. Tanácsadó, Egészségügyi elemző, szakértő, rendszerfejlesztő és még ki tudja mi – facebook oldalán megjelentetett a csúsztatás mintaképe. Ugyanis azt írja:

Kedden 11-kor már meg is lesz az egészségügyi reform, kórház és rendelő bezárásokkal. A titulusok sorához tegyük hozzá, az illető a DK szakpolitikusa is. Így már érthető a tudatos félretájékoztató bejegyzés, amit már lassan megszokunk, hiszen a liberális demokratikus oldal mindennapi énjévé vált. Furcsállni talán csak azt lehetne, hogy a magát független és pártatlan, a korrekt tájékoztatást hangoztató, de azért balra billenő hírportálok, minden ellenőrzés nélkül világgá kürtölnek egy álhírt.

Ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem régen kiadott egy közleményt ezzel a címmel:

  Semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!
„Újabb szándékos rágalmazás és félremagyarázás történt a baloldal részéről! Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni. A kórházbezárás a Gyurcsány-kormány programja volt! Kunetz Zsombornak, mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt. Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog! Mi a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodunk, hogy az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek.”

Nyilván, a közlemény nem született volna meg, ha csak Dr. K.ZS. facebook bejegyzéséről lenne szó. De miután szélesebb körben terjedt el az álhír, kénytelen az ember azt cáfolni.

Lassan már azon gondolkodom, hogy közösségi oldalamon álhíreket terjesztek majd. Mondjuk, Dobrev válik. Vadaival bútorozott össze Gyurcsány. Varju Karácsony utóda akar lenni. No de nem folytatom a sort, mert fantáziám nem olyan élénk, hogy naponta kis cupákos álhírekkel tömjem az azoknak helyt adó portálokat.  

 

Fotó: mindmegette.hu