Egy rendelet szerint minden közoktatási intézménynek az Egyesült Államokban ugyanazt a háló- és mellékhelyiségeket, továbbá öltözőket kell kötelezően biztosítani a férfiaknak és a nőknek is

A Not the Bee nevű oldal írta meg, hogy egy szövetségi bíró ugyanis a héten úgy döntött, hogy a missouri-i College of The Ozarks keresztény magániskola is köteles betartania Joe Biden új szabályát, miszerint tilos megkülönböztetni a nem állami intézményekben is a nemeket, így például tilos külön mosdóhelyiségeket biztosítani a férfiak és a nők számára. A missouri-i keresztény College of The Ozarks magániskola hiába fellebbezett, a szövetségi bíróság elutasította az állam ellen indított pert.

Julie Blake, a főiskolát képviselő ügyvéd úgy lája, hogy a tavaly meghozott döntés a munkahelyi hátrányos megkülönböztetések elkerülése érdekében hoztak meg, ám az nem vonatkozott az oktatási intézményekre, ahol várhatóan konfliktusokat szülhet az öltözők különböző neműek általi használata.

Julie Marie Blake, a Szabadság Védelméért Szövetség munkatársa úgy fogalmazott:

„A nőket nem szabad arra kényszeríteni, hogy intimitást feltételező helyiségeket osszanak meg ellenkező neműekkel, pusztán azért, mert azok – meggyőződésük szerint – nőnek érzik magukat. A Biden-adminisztráció ezzel folytatja a hívő emberek és a nők jogfosztását”

A főiskola ügyvédei azzal érveltek a perben, hogy a Joe Biden által hozott új szabályok nem kényszeríthetnek egy keresztény magániskolát, hogy ilyen módon megsértse a hitét,  hogy a rendelettel a kormány belegázolt a keresztények jogaiba, továbbá sárba tiporja a vallásszabadságot. Mindezt vélhetően a transzneműek elleni előítélet szembeni küzdelem eszközeként.

Roseann Ketchmark, az ügy szövetségi bírója azonban egészen máshogy látta a dolgokat. Hiába, hogy nem állami fenntartású az intézmény, rájuk is vonatkozni fog a nemi identitás meghatározásának tilalma.

James Luh, az Igazságügyi Minisztérium egyik ügyvédje szerint viszont még a főiskolának kell azt bebizonyítania, hogy a diszkriminációellenes politika nagyobb kárt okoz a gyermekek fejlődésében, mint a nemek szerinti megkülönböztetés.

Julie Marie Blake szóvivő bejelentette, hogy az ítélet ellen fellebbezni fognak. Azonban a főiskola például nem segíti azokat a férfiakat, akik nőként szeretnének a továbbiakban élni, és nem biztosít helyet számukra egy női kollégiumban, akkor hatalmas pénzbírságra kell számítaniuk.

Fotó: notthebee.com

Forrás: 888.hu