Dobrev Klára a ZSHOW time nevű YouTube-csatornán azt nyilatkozta a 2006. október 23-ai rendőri brutalitásokkal kapcsolatban, melyet férje, Gyurcsány Ferenc irányíthatott: „nagyon sok rendőr megsérült, több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.”

Nos, ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebben.

Nagyszerű dolog, ha valaki védi a férjét, de a közvéleményt, főleg a fiatalokat nem szabad becsapni, nem szabad a történelmet meghamisítani, még Gyurcsány-Cipolla Ferenc feleségének sem, abból a célból, hogy a feltehetően legfőbb felelőst felmentse az orbitális, demokráciával, emberi jogokkal szembeni, erkölcsileg el nem évülő bűne alól.

Dobrev szemérmetlen fake news-ával szemben álljon itt a pestisracok.hu 2016. szeptember 17-ei, a Máig nincsenek felelősei a 2006-os véres rendőri túlkapásoknak című, Pámer Dávid által írt cikk néhány sora:

„…az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján a fővárosi Astoriánál a Fidesz ünnepi tömeggyűlést szervezett. A megemlékezés végeztével, az onnan hazafelé igyekvő békés civilekre a rendőrség lovasrohama rászorította az őszödi beszéd miatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását immár szeptember 17-e óta hiába követelő tüntetőket, s a rendőrség az egybepréselt tömeget egyként kezelve kezdett az oszlatásukba.

Ma már tény, hogy aránytalan mértékben, szükségtelenül és törvénysértően alkalmaztak erőszakot a rendőrök. A diktatúrákat idéző megfélemlítő akciónak 167 sérültje volt (köztük 17 rendőr és 5 külföldi), 33-an szorultak kórházi kezelésre. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is. Hiába éltek több százan is panasszal bántalmazásuk miatt az ügyészségen, mivel a sisakban, maszkban, azonosítószám nélkül oszlató rendőrök többségét nem lehetett azonosítani, csupán hatuk ellen emeltek vádat 2007 áprilisáig.

Tehát még egyszer: 167 sérült tüntető és 17 sérült rendőr. Súlyos sérüléseket döntően a tüntetők szenvedtek el, többek között Révész Máriusz képviselő, akit agyba-főbe vertek az „áldozat” rendőrök.

Nem beszélve arról, hogy rendőrök, lovasrendőrök rohanták le a békés – részben nem is tüntető, hanem ünneplő – tömegeket, akik közül lehet, hogy egyik-másik védekezésre adta a fejét, amit abszolút meg lehet érteni az adott, kiszolgáltatott helyzetben.

Tehát Dobrev asszony, vegyen vissza és ne hazudjon reggel, éjjel meg este, főleg ne orbitálisan felháborítóakat!

Éppen elég szégyen az, hogy a 2006-os rendőrattakoknak valójában nem lett semmilyen jogi következménye azokra nézve, akik felelősek voltak a szörnyűséges történtekért. Nem lett következménye annak ellenére sem, hogy a Balsai-bizottság 2011-es jelentésében egyértelműen megállapította, hogy a rendőri vezetők – Bene László országos rendőrparancsnok, Gergényi Péter budapesti rendőrparancsnok és társaik – nem saját elhatározásból, hanem felsőbb politikai utasítás alapján cselekedtek és uszították rá a rendőröket az emberekre október 23-án.

És kapaszkodjanak meg: országgyűlési határozat is született erről a jelentésről.

Éppen elég nekünk az, hogy hiába Völgyesi Miklós nyugalmazott legfelsőbb bírósági tanácselnök több éves kitartó, következetes „bulldog-bíró” munkája annak érdekében, hogy legyen jogi következménye annak, amit Gyurcsány tett 2006 őszén.

Éppen elég nehéz feladat nekünk a mai napig is, hogy elviseljük, valahogy tudomásul vegyük, valahogy együtt éljünk azzal a felháborító ténnyel, hogy a rendszerváltás óta eltelt legnagyobb demokrácia- és emberi jogellenes brutalitásnak jogi értelemben a mai napig nincs felelőse, s hogy – ebben a tekintetben – következmények nélküli ország maradtunk.

Ezért szólítom fel nyomatékosan arra, Dobrev asszony, hogy ne forgassa tovább a még élő sebben a kését, mert ez nem fair eljárás és nem szül jó vért.
Végül annyit még: ha már a jogi következmények el is maradnak a 2006-os rendőrattakok kapcsán, attól még az erkölcsi következmények nem kell, hogy elmaradjanak.