Az osztrák rendőrség különleges egysége, a BVT vigyáz szombat óta Susanne Raab bevándorlásügyi miniszterre, aki számos halálos fenyegetést kapott a közösségi médiában, miután bemutatott egy térképet, amely az Ausztriában működő, potenciálisan veszélyes iszlamista szervezeteket ábrázolja.

Susanne Raab integrációs miniszter mellett ismeretlenek megfenyegették Mouhamad Khorchide és Ednan Aslan Bécsben élő iszlám-szakértőket is, akik tanácsadóként segítették a múlt csütörtökön bemutatott iszlamista térkép elkészítését.

Az integrációs miniszter mellé az osztrák belügyminiszter kirendelte az Alkotmányvédelmi- és Terrorizmus Elleni Védelmi Hivatal (BVT, a TEK osztrák megfelelője) különlegesen kiképzett rendőreit is, így mindhárman rendőrségi védelem alatt állnak – számolt be hétfőn a Kronen Zeitung online kiadása.

Csak Allah menthet meg a kezeim közül”

„Szeretnék veled találkozni az utcán, csak Allah menthet meg a kezeim közül” – hangzott az egyik fenyegető Facebook-poszt,

amelyet a BVT parancsnoka bemutatott vasárnap.

Susanne Raab egyébként nem először szorul az osztrák TEK segítségére: május elején, a Bécs főként bevándorlók lakta városrészében, Favoritenben kitört zavargások után szintén rendőri védelmet kapott. Akkor a zavargásokat a Szürke Farkasok nevű török ​​nacionalista csoport szította, akik halálos fenyegetéseket küldtek az integrációs miniszternek.

Korábban Sebastian Kurz kancellár is a radikális iszlamisták kereszttüzébe került bevándorlásellenes politikája miatt.

Iszlamista térkép

A minisztérium az ausztriai Politikai Iszlám Dokumentációs Központ szakértőinek bevonásával egy év alatt készítette el a térképet, amely a miniszter szerint „a radikális tendenciák elleni küzdelem fokozását szolgálja”. Raab ugyanakkor azt ígérte, nem fogják kollektív bűnösséggel vádolni az összes ott élő muszlimot.

Az egyesületek, mecsetek és más intézmények címét és elérhetőségét tartalmazó lista mellett felsorolják a tevékenységeket, a politikai attitűdöket és az ernyőszervezetekkel vagy külföldi szervezetekkel való együttműködést is. Az ország három legnagyobb ernyőszervezete az ATIB, az Iszlám Föderáció egyesületei, amelyek a Milli-Görüs-hez kapcsolódnak, és az Ülkücü mozgalom (szürke farkasok).

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Illusztráció / Fotó: getty images