A parlament tegnapi ülésén, az azonnali kérdések órájában több ellenzéki képviselőnek is válaszolt Orbán Viktor. Ezek közül most egyet adunk közre.

A kormányfő Jakab Péternek, a Jobbik elnökének felvetésére válaszolva kijelentette: a frakcióvezetői poszt komoly feladat, ezért egy parlamenti párt frakcióvezetőjeként egy ideig komolyan vette a Jobbik elnökét, de azóta kiderült, hogy Jakab csak Gyurcsány bohóca.

„Ön már egy másik műfajban utazik, Ön egy komédiás és a szemünk előtt csinál bohócot magából. Ez hatmillióba kerül a választóknak havonta. Az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök, önt is ő alkalmazza, nem az eszéért, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzzon a fejére és szorgalmasan rázza. Hatmillióért ez kevés, szellemesebbet várunk” – tette hozzá.

A kormányfő azt is kijelentette: a Jobbik a legkorruptabb parlamenti párt, már a korábbi ciklusban is megvette egy milliárdos, most pedig egy másik milliárdos, Gyurcsány Ferenc vette meg őket.

A kormányfő ezt követően felolvasta a Jobbik alapító nyilatkozatát, amiben arról írtak, mindent megtesznek, hogy a posztkommunista erők ne kerüljenek hatalomra. „Mennyit kapott Gyurcsánytól, hogy ezt a mondatot a Jobbik emlékezetéből kitörölje?” – kérdezte Jakabtól Orbán Viktor.

A miniszterelnök további válaszait itt olvashatják.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd