A Nemzeti Tehetség Program és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány támogatásával a Nemzeti Tehetség Központ idén újból meghirdeti az egyedülálló Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a kiemelkedő tehetségek anyagi és szakmai támogatása, akik képességeik és tudásuk alapján esélyesek arra, hogy a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanuljanak.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjra a pályázatokat június 1. és 14. között lehet benyújtani. Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezheti, a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Fontos kritérium, hogy a fiatalok a benyújtás időpontjában már betöltsék 17. életévüket, de még ne töltsék be a 24.-et. A pályázatot 2021. június 14-ig, elektronikus úton lehet benyújtani a www.ntk.hu oldalon. Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 412 millió forint.

A programról Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az alábbi videót tette fel a közösségi hálón lévő oldalára.