A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkársága által az MTI-hez eljuttatott program szerint június 4-én, pénteken 9 órakor nyílik meg a kültéri fotókiállítás Budapesten, az Országháznál, az összetartozás emlékhelyénél. Beszédet mond Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Felidézték: a nemzetpolitikai államtitkárság április 28-án hirdetett fotópályázatot Magyar szemmel címmel a Kárpát-medencében, az anyaországban és a diaszpórában élő magyarság számára.

A Rizsavi Tamás fotós, Páczai Tamás fotóriporter és Hegyi Benjámin fotós alkotta zsűrinek több mint 10 ezer képből kellett kiválasztania a nyerteseket. A mintegy 100 fotóból álló tárlat június 4. és 6. között lesz megtekinthető.

Pénteken 10 és 17 óra között minden érdeklődő számára díjmentesen megtekinthető lesz az Országházban a Szent Korona. Erre a hatályos járványügyi szabályozás mellett csak védettségi igazolvánnyal lesz lehetőség.

A Nemzeti Színházban 18 órakor kezdődik a díszelőadás, melyen ünnepi beszédet mond Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. Balog Zoltán beszédét az M5 televíziós csatorna élőben közvetíti.

Kiemelték: tavaly, a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján meghirdették az „Összetartozásunk Tüze” programot; 73 ország 2551 településétől 6137 tűz gyújtását vállalták önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek.

Ezt a programot most is meghirdették, s azt kérik: 2021. június 4-én, közép-európai idő szerint 20.21-kor „szerte a nagyvilágban lobbanjon fel az Összetartozásunk Tüze.

Erről bővebben itt olvashatnak.

Kiemelt képünkön az Összetartozás emlékhelye MTI/Koszticsák Szilárd