Vélhetőleg nagyon sok autósnál, de a busszal utazóknál is felmehetett a pumpa az utóbbi napokban. A Karácsony-féle városvezetésnek hála, Budapesten szinte lehetetlenné vált a közlekedés. A mindenhez sem értő főpolgármester és hadseregnyi tanácsadója olyan csodálatosan megszervezte a világváros életét, hogy az lassanként egészen élhetetlenné válik.

A káoszból elege lett a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárának is. Fürjes Balázs Facebook-oldalán „méltatta” a hozzá nem értés mestereit.

„Nem akarásnak nyögés a vége. Meg embertelen, igazi várospusztító dugók. Pont most, amikor elkezdhetnénk végre normálisan élni.

A kormány – a baloldal által nonstop ekézett, de nagyon is sikeresnek bizonyult – oltási stratégiájának köszönhetően kilábaltunk a járványból, mehetünk dolgozni, szórakozni. Végre szabadon közlekedhetnénk Budapesten is, ha a főpolgármester és a városvezetés nem épp mostanra, és nem pont egyszerre időzítette volna azt a néhány felújítást, amibe hosszas vonakodás után végül belevágott.

De ha már nem végezték el a járvány idején, amikor amúgy is leállt volna az élet – a Lánchíd még 5 milliárddal olcsóbb is lett volna, ha a Tarlós-féle ajánlat alapján megcsinálják és már az átadó ünnepségre készülnénk -, akkor legalább várták volna meg az iskolai szünetet! Egy hét! A munkálatokban ez semmit nem számít, ellenben a közlekedőknek rengeteget segített volna. Direkt bosszantani akarják az autósokat? Tényleg autósüldözés a cél? Így mindenki szív: buszozó, villamosozó, kerékpározó, gyalogos és autós egyaránt… Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával, és a felújítások észszerűtlen, össze-vissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost.

Ezek a gigadugók nemcsak az embereket akadályozzák és dühítik fel joggal, hanem mérhetetlen környezetszennyezést is okoznak. Ennyit a zöld és klímabarát főpolgármesterről…

Politikában is, városvezetésben is fontosak a nagyratörő álmok, víziók, világmegváltó elképzelések. Csak előbb az emberek hétköznapjait kellene jobbá tenni. Ehhez azonban a szövegelés kevés. Sok türelmet kívánok a fővárosiaknak és az agglomerációban élőknek, akiket munkájuk, életük Budapesthez köt.