A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.  Ennek megfelelően már a mai naptól  lehet ezt a korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, amihez meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatok a kórházi oltópontokon.  Az oltás időpontjára a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasoljuk, hogy a szülő kérje ki  a háziorvos,  házi gyermekorvos  vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is.
Felhívják a szülők figyelmét, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.

Forrás: MTI