.A minimálbér, a családi adó-visszatérítés és a hitelmoratórium lesznek a gazdasági témák. Ezenfelül helyet kaptak a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is az íven – számolt be róla Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő szerint a világ a járvánnyal megváltozott, és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük: a járványok és a népvándorlások korát. Azt is elmondta, hogy a konzultáción 14 kérdés szerepel majd. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, aki mindenkit arra kért, mondja el véleményét arról, hogy milyen irányból történjen ez a művelet.

A kérdőíveket ezúttal postai úton és online formában is vissza lehet majd küldeni. A konzultációs ívek kézbesítése még el sem kezdődött, a baloldal máris megtámadta azt, feleslegesnek nevezve a konzultációt – ezt már Hollik István mondta egy, a távirati irodának küldött videójában.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint „a mögöttünk hagyott
válságok” rámutattak arra, hogy a XXI. század a kihívások évszázada lesz, erre pedig fel kell készíteni az országot.

Úgy fogalmazott: azt az elmúlt évek tapasztalataiból „tudjuk, hogy ezekben az ügyekben a baloldalra nem számíthatunk”, hiszen nem segítették, hanem akadályoztak a járvány elleni védekezést, ahogy a gazdaság újraindítását is. A migráció ügyében pedig soha nem a magyar emberek, hanem mindig a bevándorláspárti Brüsszel mellé álltak – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus szerint Magyarország megerősítése csak akkor lehet sikeres, ha „találunk egyetértési pontokat”. Ez a célja a nemzeti konzultációnak, ezért a Fidesz és a KDNP arra biztat mindenkit, hogy vegyen részt abban, s mondja el véleményét – közölte Hollik István.

 

 

Forrás: MTI