„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen” – írta Hadházy Ákos a közösségi médiaoldalán vasárnap. A baloldalhoz húzó független képviselő ezzel a Jobbikra utalt, amely ismét azt a Bíró Lászlót akarja indítani az előválasztáson, „aki rasszista posztjaival, és EU-s támogatásokkal is visszaélve hozta nagyon kellemetlen helyzetbe az ellenzéket”.

„Einstein állítólag azt mondta, hogy »az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen«”  – írta Hadházy Ákos vasárnap délután a Facebook-oldalán.

„Nem tagadom, meglepődtem és lehangolt, hogy a Jobbik újra ugyanazt az embert (Bíró Lászlót – a szerk.) akarja indítani a választáson, aki rasszista posztjaival, és EU-s támogatásokkal is visszaélve hozta nagyon kellemetlen helyzetbe az ellenzéket a borsodi időközi választáson”

– folytatta az ellenzéki politikus.

„Utóbbi ügyben feljelentést tettem és a rendőrség nyomoz is” – tette hozzá a baloldalhoz húzó független képviselő.

A teljes Facebook-bejegyzés:

“”Einstein állítólag azt mondta, hogy „az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”

Nem tagadom, meglepődtem és lehangolt, hogy a Jobbik újra ugyanazt az embert akarja indítani a választáson, aki rasszista posztjaival, és EU-s támogatásokkal is visszaélve hozta nagyon kellemetlen helyzetbe az ellenzéket a borsodi időközi választáson. Utóbbi ügyben feljelentést tettem és a rendőrség nyomoz is – nem lennék meglepve, ha a választás előtt ezzel lenne tele a propagandasajtó. (A részletek itt: https://tldr.444.hu/…/bebukott-joszandeku-vallalkozas-vagy-… )

A bocsánatkérés a rasszista kijelentésekért nagyon szép gesztus volt. De az ellenzék olyan Magyarországot ígér a tökéletesen kivitelezett kampányposztokban, ahol következménye lesz a dolgoknak, és ez csak akkor lesz hiteles, ha saját magán mutat példát.

Sokunkat felháborítanak azok az esetek, amikor a Fidesz a legnagyobb csalóit, legvállalhatatlanabb embereit szemrebbenés nélkül újraindította a választáson. A trafikosztó Horváth István, a roma pénzeket ellopó Farkas Flórián, Simonka vagy Borkai – mind azután indultak újra, hogy lebuktak, és persze nyertek is. A Fidesz szempontjából rövid távon érthető is akár ez a szemtelenség: egyrészt erőt mutat kifelé (“mi ezt is megtehetjük”), másrészt üzen befelé, hogy ha hűséges vagy és lojálisan kussolsz, akkor megvédünk.

De az az ellenzéki párt, aki erre mintaként tekint, nagyot fog csalódni – ez csak azért működik a Fidesznek, mert a kezében van a hatalmas propagandagépezet. Az előbb említett elkövetők csak ezért úszhatták meg.

Persze, volt krumplijuk is, amivel ugyan a saját embereinknek megmagyarázhattuk a vereséget, de attól az még vereség volt. És legyünk biztosak benne: krumplija 2022-ben is lesz a Fidesznek.

Ha a pártok elnökségéből valaki azzal vádolna, hogy gyengítem az ÖSSZEFOGÁST a fenti sorokkal, annak azt üzenem: szerintem az gyengíti az együttműködő ellenzék esélyeit, aki a fentieket nem veszi észre, vagy nem akarja észrevenni. Ráadásul az előválasztás éppen arról szól, hogy ezeket a vitáinkat lefolytassuk.””

Szerző: hirado.hu

Címlapkép: Facebook