A kereszténység helyesnek tartja, hogy a gyermekek számára az iskolákban és másutt ismereteket adjanak át a házasságról, a nemiségről, és szóljanak az azonos neműek iránt vonzalmat érzőkről is, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és hogyan – írta Székely János szombathelyi püspök a 777blogon közzétett cikkében.

Mint fogalmaz, újabban gyakran megjelenik, hogy mindenki válassza meg a maga identitását, mintha megfeledkeznénk arról, hogy az identitást nem magunknak találjuk ki, hanem kapjuk, ahogyan anyanyelvünket, szüleink, családunk történetét vagy azt, hogy a történelemnek melyik korszakába születtünk. Az ember nem a maga teremtője – hangsúlyozta.

Székely János/Fotó: MH

Székely János/Fotó: MH

A főpásztor szerint nagyon torz lesz az a társadalom, ahol önmagukat megteremteni akaró személyek sokasága él együtt, majd az LMBTQ-mozgalmakra utalva rámutatott: nem egyszerűen toleranciát kérnek, hanem szeretnék áthatni a maguk ideológiájával az egész társadalmat, oktatást, reklámokat, filmeket, kultúrát, munkahelyeket és szabadidőt.

Például Ausztriában egy szülőpár arra lett figyelmes, hogy a kislányuk autókkal, kardokkal szeret játszani. Úgy érezték, a gyermek döntött, fiú akar lenni. Azóta fiúsan fésülik és öltöztetik, és már azt is eldöntötték, hogy tizenévesen, amint lehet, a megfelelő hormonkezelését is elkezdik, hogy a teste is minél fiúsabbá váljon. Mindezt a lehető legtermészetesebben, mosolyogva mesélték el a többi szülőnek. Az Egyesült Államokban súlyos büntetést kapott egy cukrász, mert nem szeretett volna egy férfi párnak két férfivel díszített esküvői tortát készíteni. Szintén az USA-ban megbüntettek egy tudóst, mert le merte írni, hogy az ő véleménye szerint az azonosneműek közötti szexuális kapcsolat nem természetes.

Egy gender órán az egyetemista diákokat arra kötelezték, hogy azonosnemű párokat alkossanak, és kézenfogva sétáljanak a városban, figyeljék meg az emberek reakcióját.

Mindebből az látszik, hogy az LMBTQ mozgalmak nem egyszerűen toleranciát kérnek a társadalomtól, hanem szeretnék áthatni a maguk ideológiájával az egész társadalmat, az oktatási rendszert az óvodáktól az egyetemekig, a reklámok és a filmek világát, a kultúrát, munkahelyeket és a szabadidő eltöltésének helyeit.

Kérjük az LMBTQ-mozgalmakat, határolódjanak el az ilyesfajta jelenségektől – írta, jelezve: a kereszténység nem kövületeket véd, nem avítt hagyományokat, hanem az élet tiszta forrásait. Milyen jó volna megérteni, hogy a szabadság nem minden korlát lerázását, nem a pillanatnyi szeszélyeink szerinti életet, nem a gyönyörű objektív világtól való elszabadulást jelenti, hanem szabad szárnyalást a teremtett világba beültetett harmónia mentén, a szeretet szárnyalását, az igazság, a szépség, a jóság, a becsületesség, az önátadás szívet kitágító röpülését.

Forrás: 777blog/MH

Kiemelt fotó: MH