Pert indított egy londoni anyuka, miután az iskola arra kötelezte fiát, hogy részt vegyen a Pride felvonuláson. Mint kiderült, az iskolával több szülőnek is volt összetűzése, miután a gyerekek a szülők akarata ellenére részesültek LMBTQ-témájú oktatásban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Izzy Montague pert indított a bíróságon fia londoni általános iskolájával szemben elnyomás, diszkrimináció és az emberi jogok megsértése miatt, miután az iskola arra kényszerítette akkor még csak négyéves fiát, hogy vegyen részt a Pride felvonuláson. Keresztény vallása miatt Montague kérte az iskolaigazgatót, hogy a fiának ne kelljen részt vennie a felvonuláson, ezt azonban megtagadták tőle. Később kivette gyerekét az intézményből. Mint mondta,
azért hozta el kisfiát az iskolából, mert az szeretné, ha a fia oktatásban részesülne, nem pedig befolyásolásban.

Izzy Montague azt nyilatkozta a Christian Headlines-nak: kiállok az álláspontom mellett, hogy felhívjam más szülők figyelmét is arra, hogy mi folyik az általános iskoláinkban.

Az ügyet július második felében tárgyalja a bíróság, vizsgálják az esettel kapcsolatban a vallásszabadság kérdését, a szülők jogát, hogy lehetőségük legyen kivonni gyermekeiket az ideológiai nevelés alól, és az iskola kötelességét is, hogy politikailag semleges legyen. Az anyát a Christian Legal Centre képviseli. A jogi szervezet már számtalan esetben nyújtott segítséget keresztényeknek, akiket vallási meggyőződésük miatt diszkrimináltak, vagy próbáltak ellehetetleníteni. A szervezet vezérigazgatója az ügy kapcsán kiemelte, ez az eset is rávilágít arra, milyen káoszra számíthatnak a szülők az iskolákban a következő években. Mint mondta, úgy tűnik, hogy akik teljes elfogadást és sokszínűséget hirdetnek, nem gyakorolják azt. A gyerekekre rákényszerítik a különböző ideológiákat, és a szülőknek egyszerűen nincs módja rá, hogy gyermekeiket saját vallási vagy filozófiai felfogásuk szerint tanítsák.

Nem arról van szó, hogy burokban akarok élni, hanem arról, hogy a szülők saját maguk adhassák át véleményüket a gyereküknek a világról, emelte ki Izzy Montague a Good Morning Britain műsorban nyilatkozva.

Egy Facebook-oldalon arra is rámutatnak, hogy amikor az anyuka, Izzy Montague találkozott az iskola igazgatójával, Susan Papas-szal, jelen volt Papas leszbikus lánya is, „Miért lennél rasszista, szexista, homofób vagy transzfób, amikor simán csendben is maradhatsz?” feliratú pólóban. Az igazgató lánya megmutatta arroganciáját és a más vélemények iránti toleranciájának teljes hiányát, amikor szándékosan ilyen öltözékkel jelent meg Izzy előtt, írták az oldalon.

A Christianity Daily hírportál rámutat, hogy az iskola igazgatójának, Papas-nak korábban is volt összetűzése szülőkkel. 2018-ban 14 keresztény szülő élt panasszal, amiért gyerekének részt kellett vennie a Pride-on, és a különböző LMBTQ-témájú tanórákon és foglalkozásokon. Papas akkor csak annyit reagált, hogy az iskola a homofóbia ellen van.

Két tízéves gyereket felfüggesztett Papas, akik vallásukra hivatkozva kérték, hogy ne kelljen részt venniük egy LMBTQ-témájú foglalkozáson. Papas és egy másik tanár homofóbnak nevezte a tízéves gyerekeket, kiabált velük, abszurd módon azzal vádolta őket, hogy homoszexuálisokat akarnak megölni. Az egyik gyerek, egy kislány a Christian Concernnek nyilatkozva elmesélte történetét. Elmondta, az osztálytársai mellette állnak.

Forrás: Origo.hu

(Címképen: A bátor angol anyuka, Izzy Montague  Forrás:YouTube)