A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság folyamatosan bővíti a társadalmi felzárkózás, esélyteremtés eszköztárát, ezért azokon a hátrányos helyzetű településeken, ahol kevés a foglalkoztatási lehetőség, saját foglalkoztatási programot indított.

Az ún. „termelőműhelyek” létrehozásának második állomása a tiszaroffi varroda működtetése (az első a miskolci házgyár-projekt volt), amelynek köszönhetően 15 fő térhet vissza a munka világába a településen.

A varroda által nyújtott szolgáltatások Tiszaroffon és a térségben hiányszolgáltatásként merültek fel, ami nagymértékben növeli a település hátrányos helyzetű és roma lakosságának foglalkoztatási esélyeit. A műhelyben előállított női és férfi munkaruházati termékeket a TEF elsősorban a saját – hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára indított – képzésein használja fel, amely egyúttal a képzésekhez kötelezően előírt munkaruhák költséghatékony beszerzését is eredményezi.

Sztojka Attila főigazgató elmondta, a varroda várhatóan piaci szereplővé alakul majd, és a tapasztalatokat átadva, a program „tiszaroffi modellként” további településeken is alkalmazható lesz.

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a TEF termelőműhelyei nemcsak munkahelyek, de a társadalmi felzárkózás lehetőségét is megteremtik.

Forrás: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

(Címkép: YouTube)