Karácsony Gergely főpolgármester 2019-es választási kampányígéreteire emlékeztetett a Fidesz fővárosi szervezete közösségi oldalán.

A főpolgármester Budapest alkotmánya című programjából idézve Karácsony Gergely szavahihetőségét mutatja be a kormánypárt fővárosi szervezete Facebook-bejegyzésében. Elsőként arra emlékeztettek, valamikor a baloldali városvezető még úgy fogalmazott: „Budapest mindannyiunk közös otthona, ahol nincsenek első- és másodrangú állampolgárok”, majd másodrendű állampolgárnak minősítette az autóval közlekedőket.

Az összeállításban azt is felelevenítik, amikor Karácsony még úgy vélekedett, hogy a főpolgármesternek, a kerületi polgármestereknek és a Fővárosi Közgyűlésnek nem üzleti vagy pártérdekeket, hanem az itt lakók érdekeit kell szolgálniuk, majd idén tavasszal benevezett a baloldali koalíció miniszterelnök-jelölti versenyébe.

Két éve Karácsony még arról beszélt, hogy „Budapest huszonhárom kerületből álló egység, amelyen belül biztosítani kell a külső és a belső kerületek egyenletes fejlődését”, megválasztása után „lenullázta” a jobboldali vezetésű kerületek útfelújítási büdzséjét – hangsúlyozta a Fidesz, majd arra is felhívták a figyelmet, amikor azt hangoztatta: „Minden jelentősebb döntés előtt ki kell kérni az érintettek véleményét, különös tekintettel a tervezett beruházásokra” – ezzel szemben a nyilvánosság kizárásával módosította a Blaha Lujza tér felújítási terveit.

Karácsony ígérete szerint a városnak nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie, ahol minden közérdekű adat és szerződés nyilvános, ugyanakkor a Fidesz bejegyzése szerint „ölbe tett kézzel nézte végig a Leisztinger–Tüttő-féle buszmutyit és a Lánchíd ötmilliárd forintos drágulását”, amihez hozzátették: a programban még az is szerepelt, hogy a központi költségvetés Budapestet érintő fejezeteiről a Fővárosi Közgyűlés is döntést hoz, ám Karácsony egy személyben döntött Budapest központi költségvetéséről.

A nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete felhívta a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely új, kormányfőjelölti programját olvasva emlékezni kell ezekre a hangzatos szavakra, majd a kiábrándító valóságra.

Jelszavak vannak, teljesítmény nincs: Szabó Tímea és Karácsony Gergely

Forrás és kiemelt kép: magyarhirlap.hu