Ugyebár kétféle újságíró létezik. Van a függetlenobjektív, és vagyunk mi. Ja, bocsánat, mi nem is újságírók vagyunk, hanem aljas propagandisták, a lakájmédia silány tollnokai.

Mi is jellemez minket? Először is képződmények vagyunk. Mellékesen patkányok is. Elmaradott, mucsai, bőgatyás fasiszták, akik még a legalapvetőbb fogalmakkal sincsenek tisztában. Akik azt a badarságot hangoztatják, hogy a demokrácia az nem diktatúra, hogy a sajtószabadság azt jelenti, hogy ki-ki úgy mond véleményt, ahogy a lelkiismerete (és a valóság, a tények!) diktálja. Ócska alakok, akik azt vallják, hogy a magyar az egy nemzet, meg azt, hogy fontos dolgokról időnként meg kell kérdezni az embereket, mert nem a kormánynak van népe, hanem a népnek kormánya. Begyöpösödött tulkok, akik állítják, hogy csak egy nő és egy férfi szerelméből születhetnek gyerekek, hogy a férfiak nem szülhetnek, hogy nincs 128 ezer különböző nem, és így tovább, előre a tévúton.

Ezzel szemben a nagyon művelt, hipertájékozott és a kor szellemét követő függetlenobjektívek mindig megmondják a tutit és a régi mondás szerint egy: mindig nekik van igazuk. Kettő: ha nem, akkor az első pont lép érvénybe.

Soha nem tévednek és nem írnak le nagyszerű, 200 szavas szókincsükkel hazugságokat, fals információkat. Hiszen bármit leírnak, önmagában attól, hogy leírták, azonnal igazzá is válik. Nem is szükséges ellenőrizniük semmit, és persze nem is ellenőriznek. Kinyilatkoztatnak.

Csak egy apró példa a méltán ismeretlen OLKT nevezetű hazugság- és gyűlöletgyár kínálatából. Az ügyben érintett nevét nem írom le, mert nem személyekről, hanem a szakmáról (ha náluk ilyenről egyáltalán szabad beszélni) van szó. A hitelességről, ha ismerik ezt a kifejezést (szerintem nem). Nos, függetlenobjektívék egy civil szervezet vezetőjét „leplezték le”, ügynök múltat vizionálva neki. Arra már nem vették a fáradságot, hogy ellenőrizzék, kiről van szó, úgyhogy egy azonos nevű, már elhunyt ügynök múltját társították az illető nevéhez.

Bukta, mondanánk mi, de tőlük ilyesmit nem fogunk hallani-olvasni, mert a függetlenobjektíveknek nem alaptermészetük a hibáik beismerése. Mint ahogy annak a politikai kalandor bandának sem, amelyet szolgálnak.

A függetlenobjektív firkászok ennél jobbat tudnak: ha melléfognak, ha hazugságokat hirdetnek és lebuknak, azt bizony elhallgatják, mintha mi sem történt volna. Példaképük az a BBC, amely mostanra igazán függetlebnobjektívvé silányult globalista hírharsona. Az is így járt el. Nem sikerült legyalulniuk, földbe döngölniük, netán keresztre feszíteniük  Szijjártó Péter külügyminisztert, hát jól letiltották az interjú közzé tételét, nehogy a globaloszolgák ezzel ellentétes írásairól kiderüljön, mekkora hazugságok.

Ám meg kell követnünk sameszaikat, hiszen azok sem tesznek mást, mint hazai és külföldi gazdáik. Fröcsögnek, szitkozódnak, gyalázkodnak, de ha cáfoló választ kapnak, azt nem hajlandók közzé tenni. Igazi, tőről metszett kommunista aljasság, a régi minta szerint. Vagyis ha valakit megvádolnak, az eleve bűnös, mert (a kommunista kifejezést globalistával helyettesítve, ami egykutya) a globalista nem üldöz ártatlanokat, tehát ha a globalista valakit üldöz, az eleve nem lehet ártatlan.

Jól van, fiúk-lányok, csak így tovább! A hagyományőrzés szép dolog, bár talán nem mindegy, milyen hagyományokat őrizgettek, ápolgattok. Úgy tűnik, ti –korszerűen – az őszödi beszéd tulajdonosának hagyományát valljátok magatokénak: hazudni reggel, éjjel meg este.

Csak ti ezt jobban csináljátok, mert a nap maradék részében sem mondtok igazat.

Címkép forrás: Pixabay