Vannak pillanatok, amikor már nem vagyunk urai szándékainknak és a mélység örvénye vonz! Ilyenkor talán utolsó lehetőség egy telefon, amely segíthet túllendülni a krízisen! Hogy újrakomponálhassuk életünket, mielőtt nem késő! Ebben segítenek a lelki elsősegély telefonszolgálatok!

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége Szombathelyen tartja idei országos szakmai konferenciáját „Segítés útjai” címmel, az idén 35 éves születésnapját ünneplő helyi stáb önkénteseinek szervezésében.

A rendezvényen a LESZ és partnerszervezeteinek tapasztalatai kerülnek a középpontba, valamint bemutatják azt a prevenciós kezdeményezést, amelyet a Hívásfogadó Központ, az Áldozatsegítő Központ munkatársai és a LESZ önkéntesei végeztek Szombathelyen. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége évek ót nagy figyelmet szentel a különböző társszervezetekkel történő együttműködésre, a tapasztalatok megosztására, a közös gondolkodásra.

A LESZ 24 magyarországi és határon túli tag- és társszolgálatainak önkéntesei az idei szakmai konferencián a magyarországi előadók mellett Erdélyből, Lengyelországból és Ausztriából érkezett szakemberek előadásait hallhatják. A rendezvény a város lakóinak is szolgál meglepetésekkel az augusztusi hétvégén: a Szövetség és partnerei a város főterén mutatkoznak be, színes szakmai és kulturális programokkal egybekötve.

Forrás: MTI-OS

Kiemelt kép