„A miniszterelnök biztosra ment, egy jól hangzó, de a tavalyi zuhanás után nagyon könnyen teljesíthető célt tűzött ki” – írta elemzőcikkében a Hvg.hu. Az egykori vezető gazdasági napilap egyébként azzal a címmel számolt be a kedvező gazdasági növekedésről, hogy “Minden rekordot megdöntött, és minden prognózist felülmúlt a magyar gazdaság növekedése a 2. negyedévben”.

A bevezetőben aztán gyorsan hozzátették, hogy ez nem meglepő. Hasonlóan számolt be az 5,5 százalékos cél közelebb kerüléséről a Portfolio.hu. „A vártnál gyorsabb második negyedéves GDP-növekedés még biztosabbá tette azt a kilátást, hogy idén éves átlagban meglesz az szja-visszatérítéshez küszöbnek meghatározott 5,5 százalékos növekedés, és mivel a tényleges növekedés akár hét-nyolc százalék közötti is lehet, a nyugdíjprémiumra is bizonyára számíthatnak az érintettek” – írták cikkükben, melynek címében úgy fogalmaztak: „Jön a pénzeső a gyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak”.

Már korábban is érzékelhető volt, hogy a családi adó-visszatérítés tervével nem igazán tudnak mit kezdeni a baloldali sajtóban. A Soros-blogként is emlegetett 444.hu-n például múlt hónapban a gazdagok krumplijának nevezték az intézkedést, beágyazva ezzel a baloldali pártok szavazatvásárlásról szóló narratívájába. A szélsőliberális portál szerint egyébként Orbán Viktor az egész járvány elleni védekezést – legkésőbb a második hullám tavaly őszi támadása óta – a Fidesz 2022-es választási eredményének rendelte alá.

Az írásban gyorsan leszögezték azt, hogy „a választások előtti, soha nem látott összegű adó-visszatérítés, vagyis inkább adóajándék közgazdaságilag értelmezhetetlen”.

Sose lennék baloldali közgazdász, de ezen a napon meg főleg nem.”

Ezeket a gondolatokat a Magyar Nemzet publicistája, Bayer Zsolt tette közzé közösségi oldalán.

Nos, a globalista bértollnokoknak nagyon savanyú ez a szőlő. Fúj az a kormány, amelyik, ha megteheti, nem elvesz, hanem ad. Ronda dolog! Lenne jobb helye is ennek a pénznek. Mondjuk lehetne belőle venni lélegeztető….ja, azt nem, abból már van elég. De vakcinát, azt…se, abban is dúskálunk. Vagy tán…igen, az ellenzék zsebében sokkal jobb helyen lenne az a lé (értsd: pénz). Elkölthetnék tengeri lovaglásra, soha nem adott tanácsok megfizetésére, esetleg újabb sárga csíkok ötletszerű felfestésére Budapesten. De még jobb, ha a kormányt gyalázó, hazug plakátkampányra áldoznának.

Baj van a globalisták szövegértésével, persze, ezt már régen tudjuk. Abban persze igazuk van, hogy a járványügyi védekezést a kormány alárendelte, csak éppen nem a választási propagandának, hanem az emberi élet védelmének. Az csak hab a tortán, hogy a sikeres védekezés még szavazatokat is hozhat, de nem ez volt a fontos. Ennek (is) köszönhető, hogy hazánk polgárai az államalapítást korlátozások nélkül ünnepelheti, maszk nélkül térhetnek be az üzletekbe, éttermekbe, sőt akadálytalanul látogathatják a sporteseményeket is. Ez persze globáléknak nagyon nem tetszik, ők szívesebben vették volna, ha elszabadul és megfékezhetetlenül tombol a vírus, akkor ugyanis hitelesebben zengene a kormányellenes kórus és hihetőbben festene sajtójuk hazugságáradata.

Ha a kormány a választásokat tartotta volna szem előtt, az lett volna a logikus, hogy fékezzék a vírus elleni küzdelmet. Hiszen a választók memóriája igencsak véges, a voksolásig pedig még hátra van több, mint fél év. Akkorra – ahogy az már nálunk szokás – természetesnek veszik jó helyzetünket, mint ahogy sokan, akik nyertesei voltak a FIDESZ-KDNP kormány működésének, most teli szájjal gyalázzák azt, mert amit elértek, az “természetes”, az nekik alanyi jogon jár.

El kell keserítsük a savanyú szőlő fogyasztóit: akárhogy fanyalogtok, senkit sem zavar sem az adó-viszszatérítés, sem a nyugdíjprémium lehetősége, illetve akiket igen, azok éppen ti vagytok és elvakult, gyűlölettől elborult tekintetű követőitek. Azok, akik szerint jobb, ha a szomszéd tehene is megdöglik.

Mellesleg, ha elhinnénk (mint ahogy nem hisszük, mert ez a kormány régóta bizonyítja, hogy a családokat és a nyugdíjasokat kiemelten támogatja és nem most először kedvez nekik), hogy ezek a lépések csak a választás propagandafogásai, akkor sem bánnánk. Legfeljebb azt, hogy csak 4 évente van voksolás.   

Forrás: Magyar Nemzet

(Címkép: NOE)