Székelyudvarhely és a Kovászna megyei Barátos címerét hivatalosította az RMDSZ javaslatára csütörtöki ülésén a kormány – jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

Az RMDSZ közleménye szerint a csütörtöki kormánydöntés értelmében a két település szabadon használhatja saját címerét, szimbólumát. A miniszter hozzátette: a fejlesztési szaktárca több tucat címert és zászlót hivatalosított, és folytatja ezt a munkát. Az önkormányzatokat arra biztatom, iktassák a település címerének, zászlajának hivatalosításával kapcsolatos kéréseiket, az RMDSZ rövid idő alatt érvényt szerez a jogos kéréseknek – hangsúlyozta Cseke Attila.

Fotó: Székelyhon

Székelyudvarhely címere kék mezőben egy kardot markoló ezüstpáncélos kart jelenít meg, a kardon aranykorona, szív és egy medvefej látható, vitézséget és bátorságot sugall. A címer sarkait arany csillag és ezüst tölgyfalevél díszíti, a város egykori címerének jelei. Barátos címere kék mezőben egy gólyát ábrázol csőrében arany kígyóval, a címer felső sarkaiban arany Nap és ezüst Hold.

Forrás: Székelyhon