Két nyergen ülni, mindenütt tetszeni, sok bajjal jár – tartja a mondás. De ezt a szólást nemigen ismerheti Budapest főpolgármestere, akinek az elmúlt órákban ismét sikerült frenetikus dolgokat alkotnia.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője tette ki Facebook oldalára a leleplező dokumentumot. Mutatjuk:

Fotó: Facebook

Karácsony Jakab Péter jelölését írta alá a baloldali előválasztási bohóckodásra (már ez is érdekes, hogy mit árul el magáról – és az egész előválasztás komolyságáról – az a politikus, aki aláírja állítólagos riválisa jelölését). A nevét azonban nem tudta helyesen leírni: Karácsony Gergely helyett Gelgelyt írt.

No de ezen a kis banánhéjon ne csúszunk el, hiszen komolyabb dolgok is történtek az elmúlt 24 órában.

Ugyan még emlékezünk, amikor Gergő a főpolgármesteri székért küzdött és azt ígérte, hogy ingyenes lesz a tömegközlekedés, majd megválasztása után közölte, hogy ő a 14 év alatti korosztályra gondolt. Telt múlt az idő, már feledésbe merült az egész, de most hirtelen előkerült a téma, és már szeptembertől bevezetnék.

Mondhatnánk, érthető, hiszen a miniszterelnöki jelöltség szavazataihoz valami gumicsontot be kellett dobni.

Persze a 14 év alattiak nem tudnak szavazni, csak szüleik, akiket a fővárosi közlekedési káosz igencsak bosszant. Így hát a nyári hallgatást, illetve néhány bugyuta közlekedési tanácsadást – menjen gyalog, biciklivel stb. – leszámítva Gergely a tettek mezejére lép. Közölte, a közeljövőben forgalomtechnikai változtatásokat fognak bevezetni. Hozzátette azt is, hogy nagymértékben megnőtt a gépkocsiforgalom, míg a tömegközlekedés visszaesett és  arra fognak törekedni, hogy visszaállítsák a tömegközlekedés szerepét. 

No, ezt pedig azzal fejelte meg, hogy a gépkocsiforgalom gyorsítása miatt áthangolják a körúti lámpákat.

A VEKE többek között így kommentálta az intézkedést:

Egymásnak gyökeresen ellentmondó, szakmailag zavaros – van, aki hazugot emleget – és a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedések bevezetését jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Mindezt persze úgy, hogy ezzel pont a közösségi közlekedést szeretnék erősíteni – legalábbis dumában.

De a bejelentések sora nem fejeződött be.

Karácsony Gergely csütörtök délelőtt Facebook-posztjában azt írta: „Azt javaslom a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonjuk vissza az atlétikai vb megrendezéséhez szükséges támogatást.

Több se kellett Gyurcsány Ferencnek, ugyanis a DK elnöke szintén a közösségi oldalán reagált az eseményekre, bejegyzésében hangsúlyozta, hogy pártjának fővárosi frakciója nyújtotta be azt a javaslatot, hogy Budapest álljon el az atlétikai világbajnokság megrendezésétől.

Hát így néz ki KariGeri egynapos csoda cirkusza!

Nosza, tessék – tessék hölgyek urak, lehet szavazni, mert ilyen miniszterelnökre van szüksége az országnak. De egy kérésem lenne, aki e színes koalícióra és miniszterelnök jelöltjére szavaz, az alkalomadtán vállalja fel nyíltan. Bátorkodom ezt a javaslatot azért megtenni, mert ma, ha tíz Budapesti lakost nyilvánosság előtt megkérdezünk, ki szavazott Karácsony Gergelyre jó, ha egy ember teszi fel a kezét.