Az Eötvös József Gimnázium és a Dózsa György Gimnázium után egy főváros közeli középiskolába szivárgott be az LMBTQ-ideológia. A Magyar Nemzet megtudta: ezúttal a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum szervezett érzékenyítő programokat, amelyeknek a legismertebb LMBTQ-szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott a gimnázium diákjainak. Mint kiderült, az intézmény a szülőket sem értesítette az érzékenyítő rendezvényről.

– A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum által megszervezett érzékenyítő programokat nem osztályokra lebontva, hanem előadás jelleggel tartották meg, amelyeken tudomásom szerint kötelező volt a részvétel – tájékoztatott Törökbálint fideszes alpolgármestere. Géczy Krisztián – akinek az egyik gyermeke szintén az Illyés gimnázium diákja – elmondta:

Az érzékenyítő programokra a visszajelzések alapján egy transzvesztitát is meghívtak, aki az élettörténetét és gondolatait mesélte el az intézmény diákjainak. Mivel azonban a gimnáziumnak hatosztályos része is van, az előadásokat nemcsak a nagyobbak, hanem akár a 13 éves gyerekek is hallhatták. Bár az érzékenyítőnapokat az intézmény Facebook-oldalán burkoltan meghirdették, a szülőket nem tájékoztatta senki, hogy ilyen jellegű rendezvény lesz a gimnáziumban.

Az alpolgármester kifejtette: Hozzátette: csak annyit kérnek, hogy a szülők megkérdezése nélkül ne próbálják olyan dolgokban érzékenyíteni a gyerekeket, amelyek szerinte a normálistól eltérőek, és ne akarjon senki úgy tenni, mintha normális lenne az, hogy a szülők megkérdezése nélkül kiskorú gyerekeket próbálnak ellenőrizetlenül befolyásolni…Alapvető elvárása lehet…minden szülőnek, hogy a gyermekével kapcsolatos bármilyen szexuális tartalmú előadást, műsort vagy programot egy adott intézmény úgy rendezzen meg, hogy arról a szülők tudnak, abba a beleegyezésüket adták. A mai világban csak az nem tud informálódni, aki nem akar. Az internet mindent megmutat, sokszor azt is, amit szülőként nem szeretnénk…

…A történtek kapcsán a Magyar Nemzet megkereste a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum igazgatóhelyettesét, Gelencsér Gabriellát is, aki az érzékenyítőprogramok egyik fő szervezője volt.

Az igazgatóhelyettesnél arról érdeklődtek, szerveztek-e már korábban is az intézményben LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat, kötelezővé tették-e az előadásokon való részvételt, kérték-e a szülők beleegyezését a kétnapos rendezvény lebonyolításával kapcsolatban, valamint igaz-e, hogy az érzékenyítőnapokon egy transzvesztita is előadást tartott a gyerekeknek. Gelencsér Gabriella lapzártáig nem válaszolt a kérdésekre.

A teljes írás itt olvasható.

(Címképen: a budaörsi gimnázium épülete. Kép forrása: Köz Tér 18)