Mivel Pikó András az év elején bezáratta a Józsefvárosi Galériát, így – jobb híján – a Polgármesteri Hivatalban került sor A jövő vásznai című kiállításra, amelyen migránsok által készített festmények tekinthetők meg. A megnyitón – amelyen főként hivatali dolgozók vettek részt – a polgármester a befogadás fontosságát emelte ki…

Az utóbbi időben szinte nem telik el hét, hogy ne lenne valamilyen migránsokhoz kapcsolódó program, amit Józsefváros baloldali vezetése támogat. Korábban az illegális migrációt pozitív színben feltüntető sétát, majd bevándorlókkal közös főzést, illetve legutóbb érdektelenségbe fulladt migráns hölgyeknek szervezett kerékpáros tanfolyamot patronált az önkormányzat.

Most pedig a She 4 She Egyesület (…) és a Magyar Helsinki Bizottság (…) által szervezett festménykiállításnak biztosítottak helyszínt.

Pikó András megnyitóbeszédet is tartott, büszkeségét fejezve ki, hogy október 15-ig ott lesznek kiállítva a képek, ami – szerinte – Afganisztán jelenlegi helyzete miatt még aktuálisabb.

„Remélem, hogy a kiállítással az önkormányzat dolgozóit, Józsefváros érdeklődő lakosait és a kiállítás más látogatóit közelebb tudjuk hozni a menekültek és a bevándorlók tapasztalataihoz, és ahhoz az emberséget, befogadást képviselő eszmeiséghez, amit mi itt vallunk, és ami hitem szerint Józsefváros egészét is jellemzi” – fogalmazott.

A kiállítás viszont csak előzetes regisztrációt követően látható…Vajon miért?

Forrás: Vadhajtások/Hírnyolc