Új kifejezéssel gazdagodhat csodás anyanyelvünk és ezt a meghatározást Józsefvárosnak, pontosabban a kerület mostani polgármesterének köszönhetjük. Az MSZP, a DK és a Momentum támogatásával megválasztott ellenzéki városvezető az elbénázások és mutyik mestere, úgyhogy ezeket a hibákat a jövőben akár úgy is meghatározhatjuk: elpikózták.

Több botrányos lépésére emlékezhetünk, csak példaként: az óvodai, bölcsődei dolgozóktól és a védőnőktől elvett 13. havi járandóság (persze kellett a pénzük a haverok jutalmazására), vagy a közétkeztetést végző cég önhatalmú lecserélése (ami után kiderült, hogy az új társaság enyhén szólva nem tart be minden előírást, 32 kilónyi kétes eredetű, lejárt szavatosságú élelmiszert talált náluk a NÉBIH) bizonyítja, hogy valami nagyon nem stimmel náluk. Az sem lehet véletlen, hogy az önkormányzattól menekültek a dolgozók, még a kerület jegyzője is faképnél hagyta a bandát, pedig az ő emberük volt.

Nos, ennek a tutira szakértő, stílusában bizonnyal nagyon elegáns ex-rádiósnak a nevéhez fűződik a kerület balatoni strandjának gyanús bérbe adása és annak a több mint 2 milliárdos támogatásnak az elvesztése, amelyet a kormány a káptalanfüredi gyermektábor korszerűsítésére biztosított. (Az a gonosz kormány, amelyik kivérezteti az ellenzéki vezetésű kerületeket. Pfúj, pénzt ad, ez maga a véreztetés!)

Azonban ez az elvetemült kormányzat nem tette zsebre a pikózás (értsd: bénázás) miatt kényszerűen visszafizetett 2,1 milliárdot, hanem alattomos módon felajánlotta a kerületnek: ha kérik, újra megkaphatják. Micsoda galádság! Hiszen “ezek” lopnak. Vagy nem? És ha nem, miért igen?

Nos, csoda történt! Józsefváros – igaz, sok hónapos késéssel – mégis kéri a pénzt. Erről Kocsis Máté, a kerület volt polgármestere így ír Facebook-bejegyzésében:

“Talán még sokan emlékeznek, a tavalyi évben Pikó Andrásék elszerencsétlenkedték a korábban már megítélt támogatást, a megkezdett a táborfelújítást nem fejezték be határidőre, így a pénzt vissza kellett utalniuk a kormánynak. A helyzet orvoslására idén januárban tárgyaltam a minisztériummal, és megállapodtunk, hogy a pénz továbbra is a kerület rendelkezésére áll, csak kérniük kell Pikóéknak. Nyárig a támogatási kérelmet persze NEM készítette el a polgármester úr és hivatala, mert fontosabbnak tartották inkább telekürtölni a propagandasajtójukat azzal, hogy a “kormány kivérezteti a várost”, ami egy teljesen nyilvánvaló hazugság volt már akkor is. Az sem nagyon izgatta őket, hogy megint eltelik úgy egy nyár, hogy a kerületi gyerekek nem mehetnek Káptalanfüredre üdülni, sőt közben még a kerület tulajdonában lévő balatoni strandot is kijátszották Pikóék a vitorlás haveroknak. Erről ősszel még sok új információ kerül majd elő, addig is itt olvashatnak a botrányos ügyről.

A tegnapi testületi ülésen végre elfogadták a több mint két milliárd forintos kormányzati támogatásról szóló előterjesztést, csak erről épp “elfelejtett” a polgármester posztot írni. Kínos lehet, hogy lehullt a lepel erről a hazugságról is. Persze szép lassan a többiről is le fog.

Már csak az dolguk, hogy ezt a támogatást ne szerencsétlenkedjék el újra, remélem felnőnek a feladathoz! A józsefvárosi gyerekek érdeke fontosabb, mint a kormányellenes hazugságok ismételgetése. Hajrá!”

Tehát lesz pénz a gyermektáborra. De ha bárki azzal áltatná magát, hogy majd a megújult, korszerű létesítmény átadásakor bárki is köszönetet mond ezért a kormánynak, az nagy eséllyel pályázhat – na nem a 2,1 milliárdra, hanem a “Naiva Nagydíjra”. Pikó és társai majd melldöngetve mutogatják: lám, felújítottuk nektek! Mert mi nagyszerű önkormányzat vagyunk.

Ha mindent elpikóznak is, ezt biztosan nem fogják.

(Címkép forrás: YouTube)