(Ha majd-szerk) Az összes felvidéki magyar párt, mozgalom, szerveződés egy szövetségbe tömörülve lezárja az elmúlt, bő egy évtized szomorú és zavaros megosztottságát. Minden választott és önjelölt vezető leteszi az egymás ellen fordított fegyvert és választ magának egy olyan szerszámot, amely a legjobban illik a kezébe, és együtt elkezdik művelni a magyar ugart.

A magyar polgármesterek és önkormányzati képviselők megalakítják azt az önkormányzati parlamentet, amely egyedi erőt fog képviselni Szlovákiában. Politikai és szakmai erő lesz ez.

A civilek létrehozzák a Szövetséggel karöltve a Csemadok, a Kerekasztal és az összes többi országos szervezet koordinálásával azt a hálózatot, amely majd egy erős magyar érdekvédelmi hálózattal köti össze a legkisebb magyar falucskát is a legnagyobb magyar városainkkal.

Ez a civil érdekvédelmi szövetség a Szövetséggel együtt újrakezdi az építkezést a felvidéki magyar régiókban. Bevonja a folyamatba azokat a szórványfalvakat is, ahol már nincs szervezett politikai és/vagy társadalmi élete az ott élő magyarságnak. Senkit nem hagynak az út szélén!

A párt és a szövetséges szervezetei közösen kimondják: az elkövetkező harminc év nem a fogyásunk, a viszályaink harminc éve lesz, hanem a békés építkezés, az erősödés, a gyarapodás, tehát a sokrétű fejlődésünk harminc éve lesz.

Ehhez a célhoz, feladathoz mindenki hozzáteszi a szaktudását, erejét, kreativitását és a szívét-lelkét.

A rendelkezésünk álló szakembereinkkel együtt megszületik egy országos kezdeményezés, amelynek lényege, hogy minden település és minden aktív magyar ember bevonásával elkészülnek azok a tízéves magyarságfejlesztő tervek, amelyet aztán helyi és járási szinten az ott élők közösen, éves akciótervekre lebontva megvalósítanak.

A Szövetség olyan tenni akaró fiataloknak ad teret, akik frissességet, újszerűséget hoznak az érdekvédelmi politikánkba, ezzel a kereszténységükre, a vidék megtartó erejére, a családra, az erkölcsre, a magyar szolidaritásra és a nagy elődeink örökségére alapozva fogják szolgálni a közösségünket, akik nem a magyarságunkból, de a magyarságunkért akarnak élni.

Mindezekért síkra kell lépni! Egyre!

 

Forrás és teljes cikk: Papp Sándor/Felvidék.ma)

Fotó: Pixabay/illusztráció