A Wizz Air légitársaság október 31-től bővíti Marosvásárhelyről induló járatait számolt be a Székelyhon. A budapesti járat heti 2-ről 5-re bővül, azaz hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is lesz Budapestre tartó repülőjárat.

Rómába a jelenlegi heti 2 alkalom helyett, heti 3 alkalommal lehet majd repülni. A reptér igazgatója azt is elmondta, hogy a járatok száma azért növekedik, mert nagy a kereslet irántuk, és sok olyan beoltott és tudatos utas van, aki repülővel megy kirándulni. Jelenleg nagyon jó árakon lehet eljutni a világ különböző országaiba, és sokan kihasználják ezt a lehetőséget, és azt is, hogy a nyári szezon már lejárt, kevésbé zsúfoltak, forgalmasak a közkedvelt városok.

A repülőtér igazgatója a Székelyhonnak azt is elmondta, hogy október 15-e után derül ki, hogy indulnak-e új repülőjáratok Marosvásárhelyről, ugyanis a reptér és az azt fenntartó Maros Megye Tanácsa, az európai bizottság beleegyezésével meghirdetett egy támogatási tendert, azoknak a légitársaságoknak, akik új járatokat indítanak Marosvásárhelyről.

Forrás: Székelyhon