Karácsony Gergely ma délelőtt az Európa Hajón értékelte az előválasztás első fordulójának eredményeit. Mint ismert, Karácsony Gergely az első fordulóban a második helyre futott be Dobrev Klára mögött, megelőzve Márki-Zay Pétert.

A lózungoktól sem mentes beszédből néhány mondatot azért érdemes idézni.

Kijelentette, ő tudja leváltani Orbán Viktort, de ehhez mások is kellenek, de ők nem tudják összetartani a sokszínű ellenzéki tábort. Mindezt azzal indokolta, hogy Dobrev Klára a legszervezettebb ellenzéki párt jelöltje, „de egy párt jelöltje”. Márki-Zay Pétert pedig egyik párt sem támogatja. Kiemelte: ő tud közös nevező lenni az ellenzéki oldalon, nem lép vissza, hanem előre.

(A szerénység mintaképe a kis csacsi, aki abban találja ambícióját, hogy ő jó. Holott az akarnokokról ismert, hogy mindig legelöl akarnak lenni. Ezért is használják mindennapi beszédükben a szeretnék helyett az akarok szót.)

Karácsony egy kis gyomrost bevitt a DK-nak azzal a mondatával miszerint: A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém, és hozzátette, olyan alacsonyan, hogy oda nem szeretne lesüllyedni. Majd azonnal kis buksi simogatásba ment át, közölve, hogy a DK-val kötött szövetségre büszke, azt nem akarja megtagadni. Ha meglesz a kormányváltás, jön a rendszerváltás.

(Gergely, bő 70 év alatt már két rendszerváltást megértünk, nem lesz ez egy kicsit sok? És milyen rendszerváltást akarsz? Demokratikust? A szocializmus is az volt, legalábbis szerintük. Mi marad még, liberális, szivárványos, puncstortás demokrácia? Erről majd akkor beszéljünk, ha magát a legalkalmasabb miniszterelnöknek tartó ember meg tudja különböztetni rendszervitát a szervitarendtől.)

De ezzel nem ért végett a hebehurgyaság, ugyanis kisebb bombát is robbantott.

Ha miniszterelnök lesz, Hadházy Ákost fogja felkérni, hogy koordinálja az elszámoltatást. Az alkotmányozást Márki-Zay Péterre, mint miniszterelnök-helyettesre bízná. a Karácsony-kormány külügyminiszteri posztját pedig Dobrev Klárának szánja.

(Gyanítható, azóta már Ferenc remegő lábakkal nyugtatókat hord Klárának, agya kattog, mint a félkarú bandita pénznyerő gépé, hogyan tudná ezt a kis tejfelesszájú Gergőt leállítani, hiszen Klárának ő mást ígért. Hajjaj Ferenc, ennek még rossz vége lehet, páros-lábbal rúgnak ki az Apró villából!)

Forrás: mandiner