A baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott kedd reggel a kormány Youtube-csatornáján. A miniszterelnöki megbízott a kormány zöld ügyekben indítandó online párbeszédje kapcsán arra hívott fel mindenkit, mondja el a véleményét, töltse ki a konzultációt még ma a  zold.kormany.hu  weboldalon.

Nagy István agrárminiszter azt hangsúlyozta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az országfásítási programot, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az élhetőbb környezet megteremtéséért a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik – tette hozzá.

Hangsúlyozta, Magyarország kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett. Hozzátette: nemzeti parkjaink a fejlesztéseknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. Az agrárminiszter arra kér mindenkit, vegyenek részt az elindított társadalmi párbeszédben.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében. A felmérésben egyebek között a hulladék újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek
környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők – ismertette a részleteket az államtitkár.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke azt mondta, hogy az emberek véleményének megismerése érdekében fontosnak tartja a párbeszédet. A megosztott javaslatokat be tudják építeni munkájukba, ezzel segítve, hogy gyermekeink egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek – fogalmazott az egyesület elnöke.

A 12 kérdésből álló kérdőívet november végéig lehet kitölteni.

Forrás: Magyar Nemzet