Október 23-án 14 órakor a Műegyetem elől indul a Békemenet – jelentette be a szervezők nevében Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője. A menet a Szabadság hídon át az állami ünnepség helyszínéhez, a Deák térre vonul, ahol Orbán Viktor is beszédet mond.

Csizmadia László hozzátette: a gyülekezés 13 órakor kezdődik.

– Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása – hangsúlyozta.

Az idei jelmondat az lesz: „Soha többé!”

Bencsik András úgy fogalmazott, ez lesz az eddigi legfontosabb Békemenet. Mint mondta, egyedülálló, hogy a szeretet és a féltés százezreket visz az utcára.

A Demokrata főszerkesztője szerint ismét a gonosszal kell megmérkőznünk, meg kell akadályozni, hogy egy velejéig romlott erő kaparintsa meg a hatalmat Magyarországon. Szent Mihály imája adhat erőt ebben a küzdelemben.

– Nem leszünk egyedül. Velünk lesznek a határon túli magyarok és velünk lesznek külföldi barátaink például Lengyelországból és Olaszországból.

Az állami rendezvény helyszíne nem véletlen: 15 évvel ezelőtt, 2006. október 23-án itt támadt saját polgáraira a Gyurcsány Ferenc vezette magyar állam.

Csizmadia László bencsik András békemenet

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője