1956 és 2006 ugyanazt tanítja: ne vezessék az országot azok, akik gazdaságilag és morálisan tönkretették, ne vezessék, akik egyházellenesek, akik folyamatosan hazudoznak, és ne vezessék azok, akik képesek rátámadni a magyar emberekre – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken, Budaörsön.

Menczer Tamás az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a budaörsi Nepomuki Szent János Plébániatemplom kertjében tartott megemlékezésen arról beszélt, hogy nincs olyan nagy és erős hatalom, amely a magyarok szabadság iránti vágyát le tudná győzni. Az 56-osok azt mondták, hogy elég az elnyomásból, a saját országunkról, a hazánkról és az életünkről újra mi akarunk dönteni és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, hogy hogyan kell élnünk. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse – fűzte hozzá az államtitkár. Arról beszélt, hogy 1956-ban példát állítottak elénk hazaszeretetből, de csak 1990-ben tudott Magyarország megszabadulni az elnyomóktól, és 2010-ben az Orbán-kormány kezdte meg az országépítő és nemzetegyesítő munkát. Emlékeznünk kell arra, hogy 2010 előtt volt egy kormányzat, amely pontosan ugyanazt csinálta, amit a kommunisták a rendszerváltást megelőzően: gazdaságilag és morálisan tönkretették az országot, egyházellenes és nemzetellenes politikát folytattak, és folyamatosan hazudoztak a magyar emberek szemébe – hangoztatta.

Menczer Tamás felidézte: amikor az embereknek elege lett a Gyurcsány-kormányból, a miniszterelnök azt mondta, hogy el lehet innen menni. A legnagyobb problémája ezzel a kijelentéssel az, hogy Magyarország nem az ideiglenes állomáshelye, hanem a hazája. Kommunista, globalista és internacionalista felfogás az, hogy bármikor bárhonnan szívfájdalom nélkül el lehet menni, hiszen a kommunisták, a globalisták és az internacionalisták tekintik az aktuális pozíciójukat ideiglenes állomáshelynek – fogalmazott. A KKM államtitkára azt mondta, hogy amikor 2006-ban a magyar embereknek elegük lett, akkor – hasonlóan a korábbi kommunista rendszerhez -, a miniszterelnök rátámadt a magyar emberekre. 2006. október 23-án 3658 könnyfakasztó gránátot és gumilövedéket lőttek ki, 130 ember sérült meg, a sérülések 39 százaléka fejsérülés, 11 százaléka nyaki volt; 14 szemsérülés történt, ebből négy maradandó, és egy férfi, akinek az egyik szeme már korábban is rossz volt, a jó szemét pedig kilőtték, az öngyilkosságot választotta – fűzte hozzá Menczer Tamás.

Forrás: MTI