Több százezres tömeg gyűlt össze a 2021-es Békementen, amely hatalmasan hömpölygött végig Budapest utcáin. Bár a felvonulók úgy érezték 1 vagy 1,5 millióan vannak, mert a tömegben felvonulók se az elejét sem a végét nem látták, tömött sorokban zsúfolódtak egybe, ahol nagyon könnyű volt elveszíteni a saját város tábláját. A tömeg miatt szinte lehetetlen volt egyben maradni a különböző városok és helységek csoportjainak. Felemelő érzés volt együtt haladni, a tömeg érezte erejét, arra gondolt, hogy minden igaz hazafi itt van, aki él és mozog.

Lengtek a magyar, lengyel, határon túli magyarok zászlói. Most jöttek el először a lengyeleken kívül más nemzetek képviselői is, az olaszok, németek, akik erősítették a magyarokat, mert érezhették, hogy nem vagyunk egyedül. De itt volt az egész magyarság is akik a határon túlra szorultak, képviseltette magát a Felvidék, Délvidék és Erdély is. Táblák százait emelték magasba az emberek, jó láthatóan emelkedtek a tömeg fölé: a Soha többé, Stop Gyurcsány, Aki magyar velünk tart, Szabadság, Patrióta Európa, Brussels diktator táblái. És volt, aki kiállt a menet útvonalára a Yes, Orbán Viktor táblával, ellenségeink nehogy hazugságba fordítsák a menetet azt híresztelve, hogy Orbán ellen gyűltünk össze, ahogy már volt rá precedens. Angol nyelvű táblákból kellett volna még sokkal több, amivel demonstráljuk a nyugati sajtónak, hogy nálunk igazi szabadság és demokrácia van szabad sajtóval, értékeink Isten, haza, család és ebből nem engedünk, minden más hazugság, amit rólunk írnak a balliberális médiumok. Azt is fel kellett volna írni a táblára angolul is, hogy elég a hazugságból, amit az ellenzék terjeszt rólunk és ami egy az egyben megjelenik a nyugati sajtóban. Reméljük a következő Békemeneten már ez is szerepel.

Érthető módon ez a Békemenet emlékeztető volt nemcsak 56-ra, de a 2006-os eseményekre a kommunisták utódainak csúfos kormányzására, a demokráciát megcsúfoló véres rendőrattakjára. Most ugyanis újra azon mesterkedik, hogy visszatérjen a hatalomba Gyurcsány az ellenzék meghatározó ereje, hiába került az élre pillanatnyilag, mint pünkösdi király Márki-Zay úgyis Gyurcsány kottájából játszhat. Ezért jogos, hogy erre volt kihegyezve a menet szellemisége, nem véletlen, hogy a Stop Gyurcsány és a Soha többé táblából volt a legtöbb a szervezők jóvoltából.

Rájöhettünk, hogy a jobboldalnak van ereje. Megmutattuk az erőnket, amit mindenki jogos büszkeséggel viselt az arcán, a mosoly volt a legtöbb. Miközben a tömeg haladt, az úton zene kísérte, vagy ő fakadt dalra. Különösen szép volt a Kossuth nóta, amit el-elkezdtek és énekeltek az emberek, nem véletlenül volt része az 56-os műsornak is. Menetelés közben riporterek tűntek fel, különböző tv csatornáktól. Főként azt kérdezték, miért vagyunk itt, mit jelent nekünk a Békemenet. Az egyik debreceni megszólított azt mondta: „Mindig jövünk, ha a hazának szüksége van ránk.” Valószínű arra gondolt, hogy az ellenzék most nagyon fenekedik, szövetkezik egymással, de mindez nem elég, még jelentős külföldi segítség is van a hátuk mögött, ami aggodalomra ad okot. Ezt beszédében Orbán Viktor is elmondta. Most amikor az egész világ szeme rajtunk van, a balliberális erők nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy az ellenzék megdönti a kormányt, ehhez minden támogatást megadnak, ami lehet anyagi és digitális. Láthattuk mit műveltek Joe Biden hatalomba segítésekor. Ezért van most minden erőnkre és minden igaz hazafira szükség.

Átjutva a Szabadság hídon, jól láthatóvá vált Budapest népe, hogy fogadja a tömeget. Sok bámészkodó volt az utcákon, mindenki a felvonulókat nézte. Az emberek méltóságteljesen, derűsen vonultak, ám látva a járdán nézelődőket, gyakran így köszöntötték őket: Hajrá Budapest, Hajrá Magyarország. De gyakran így biztatták az embereket: Ébredj Budapest! A nézelődők mosolyogva integetve fogadták őket, provokáció nem volt.

Miután Márki Zay felbiztatta az ellenzék szimpatizánsait, hogy provokálják őket, lógassanak ki kormányellenes molinókat a menet útvonalán, a menetelők figyelték a házakat. Szinte semmi nem volt kitéve, egy helyen a nyitott ablakon nemzeti színű zászlót lógattak ki. Csupán egy ablakban lógott egy gyermekded tábla, a Birkák felirattal. Gyakran így gúnyolják a kormánytámogatókat a baloldalon, holott Jézus a jó keresztényeket nevezte juhainak, a jó pásztor pedig a pap vagy Ő maga. Így ezért nem is kell szégyenkeznünk.

Meglepetés volt az óriás kivetítők kihelyezése azokon a helyeken, ahol a 2006-os attrocitások történtek, és amit akkor a Hír tv rögzített. Nagyon beleillett a Békemenet szellemiségébe, ami arra akart figyelmeztetni, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy most ugyanazok igyekeznek vissza a hatalomba, akik hazudtak reggel, éjjel, meg este, és amikor az emberek fellázadtak, véresen leverték, szemeket lövetett ki Gyurcsány. Erre emlékeztetett miniszterelnökünk is beszédében, hogy „azóta itt bolyong közöttünk, itt kísért, mint az Országház fantomja”.

A műsor kis késéssel indult, mert a hatalmas tömeg nagyon lassan tudta megközelíteni a színpadot. De még így is amikor már az eleje a színpad közelében volt, a vége még a Szabadság hídon járt. Vérpezsdítő volt a Himnusz a gyönyörű hangú operaénekes szájából a dalok és a vers, az „egy vérből valók vagyunk” dallamát az óriási tömeg együtt énekelte.

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, nem az a kérdés, hogy velünk az Isten, hanem mi Istennel vagyunk-e. Elmondta, hogy a szocialisták mindent eladtak, csődbe vitték az országot, de mostanra sikerült minden magyar vagyont visszavásárolni és talpra állítani az országot, egyesíteni a magyarokat. Bár Brüsszel európaivá, érzékennyé, liberálissá tesz bennünket, ha beledöglünk is, a brezsnyevi diktatúra uralkodik, úgy beszélnek velünk, mint az ellenséggel. De mi Dávid vagyunk, akit jobb, ha Góliát elkerül. Hangsúlyozta, hogy a gyerekeinket is meg fogjuk védeni, mi egyedül Európában megálljt parancsolunk az óvodába, iskolába erőszakosan bevonulni akaró LMBTQ propagandának. Ezt óriási tapsorkán fogadta. Azt is elmondta, hogy meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításra szólt, nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba. Mi családban, nemzetben, független Magyarországban hiszünk. Az ellenzék azon verseng, hogy ki lesz Brüsszel és Soros helytartója. Azt akarják elérni, hogy „Mária kezéből, Brüsszel lábaihoz tegyék le Magyarországot.”

Nem hagyjuk!

Forrás: Pók Katalin

Kép: 2022 Plusz