Ezek a friss adatok amelyeket a koronavirus.gov.hu honlap tett közzé. A pénteki, szombati és vasárnapi adatok – tekintve, hogy korábban napi 4000 körül volt az új fertőzöttek száma – egyelőre nem nőtt meg, míg az elhunytaké valamelyest magasabb. Tegnap Merkely Béla professzor elmondta, hogy a klinikájukon minden lélegeztetőgépen lévő beteg oltatlan volt.

Ezért nem érdemes kockáztatni…

A beoltottak száma 5 955 207 fő, közülük 5 736 378 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 221 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három nap összesen 11 211 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 874 630 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 881 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 800 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 43 542 főre emelkedett. 2605 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött.

Mától ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik.

Az  állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. Részletek:   https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelentek-vedelmi-intezkedesekrol-szolo-rendeletek