Idén is megrendezik a “Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű adománygyűjtő kampányt, amelynek keretében önkéntes fiatalok segítenek a rászorulóknak való gyűjtésben – mondta el a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Kardosné Gyurkó Katalin közölte, már ötödik alkalommal rendezik meg a programot; november első két hétvégéjén péntektől vasárnapig zajlik a gyűjtés országszerte 28 CBA és Príma boltban.

A rászoruló családoknak nagy segítséget jelentenek a tartós élelmiszerek és a babaápolási termékek – jegyezte meg.

Mint a műsorban elhangzott, az összegyűjtött adományokat karácsony előtt osztják majd ki.

Kardosné Gyurkó Katalin egy másik programjukról szólva közölte, 65 szervezetük részvételével 2300 üveg befőtt, paradicsomlé és savanyúság gyűlt össze. Idén ebből egyedülálló szülőket is támogattak – mondta.

A NOE elnöke közölte azt is, hogy tizedszer gyűlnek össze tanácskozásra a családszervezetek, idén Európa jövője a témakör. Azt látni, hogy “egyre erősebb hangot kapnak a családellenes megnyilvánulások” – mondta Kardosné Gyurkó Katalin. Hozzátette: a családszervezetek feladata is megfogalmazni azt, miként képzeljük el Európát, milyen jövőt képzelünk a gyermekeinknek.

MTI