A CitizenGo aláírás gyűjtésbe kezdett, mert az ENSZ egyik. állítólag a női egyenlőségért küzdő szervezete az elmebaj újabb lépcsőjére hágott. Az UN Women feladata lenne a nemek közötti egyenlőség biztosítása és a nők nagyobb szerepvállalásának elősegítése az élet minden területén. Íme a CitizenGo felhívása:

“Most ugyanaz a szervezet, amelyik a nők védelmében hivatott felszólalni, el akarja törölni a „NŐ” és „NŐI” szavakat. Mindez önellentmondás még a saját nevükkel szemben is, hiszen az angol „women” szó nőket jelent. Szerintük a bináris férfi/nő kifejezések kirekesztőek azok számára, akik nem érzik magukat egyik kategóriába tartozónak sem. Ismét egy elenyésző számú kisebbséghez alkalmazkodjon a többség. Oktatási anyagot is közzétettek, melyből megtudhatjuk, mely szavak számítanak – szerintük – tabunak.

Ne hagyjuk, hogy eltöröljék a nemiségünkre vonatkozó szavakat!

Még feminista aktivisták is kifogásolták az ENSZ-szervezet ötletét: „Egy szervezet nem állíthatja, hogy a nőket képviseli, ha nem tudja meghatározni, hogy mi a nő” – mondta Lauren Adams, a Women’s Liberation Front jogi igazgatója. „Kötelességszegés úgy tenni, mintha a nők és a lányok kifejezésekbe a férfiak is beletartoznának. Az ilyen típusú >>érdekképviselet<< miatt az UN Women egy nagyon komolytalan szervezetnek tűnik.”

„A gender szó szerint azzal fenyeget, hogy a nőket és lányokat mint értelmes kategóriát kitörli (…) a nyelvben és a jogban” – mondta Kara Dansky , a Women’s Human Rights Campaign munkatársa. – „Ezt vészhelyzetnek tekintjük.”

Az UN Women 2010 óta összemossa a nemek közötti egyenlőséget az LMBTQ-lobbival. Az ENSZ nőjogi szervezete már a retorikáján is változtatott, nők elleni erőszak helyett nemi alapú erőszakról beszél.

A CitizenGO korábban már felszólalt az Egyesült Nemzetek Szervezetében, és felhívta a figyelmüket arra, hogy fogalmuk sincs, milyen valódi védelemre szorulnak a nők. Míg a nőknek jobb oktatásra, egészségügyi ellátásra, infrastruktúrára és még jobb anyasági támogatásra van szükségük, addig az őket képviselő abszurd testület a transzneműség kérdésével van elfoglalva.

Szégyen, hogy ez az ügynökség is csak az LMBTQ-lobbi terjesztésén munkálkodik!”

A petíciót itt lehet aláírni.

(Címkép forrás: theguardien)