Hirtelen minden hír kicsivé és jelentéktelenné vált újra. Kivéve a covid-háború újabb, még pusztítóbb fejezetét.

Hollandiában már szinte polgárháborús viszonyok uralkodnak az utcákon, Ausztriában húszezer fölött a napi megbetegedések száma, Németországból már Olaszországba szállítják a súlyos Covid-betegeket. Megtelnek a kórházak, teljesen bizonytalan a holnap!

„És mi borzadva kérdezzük mi lesz még?” Úszulnak az új ordas eszmék, folyik a politikai és eszmei fellazítás, cseles praktikák a normális rend megbontására.

Komolyan: a legfontosabb most az LMBTQ jogok kiterjesztése, a transzneműek pozitív diszkriminációja a sportrendezvényeken, a BLM-győzelmek a bíróságokon, ahol a mozgalmárok agresszivitására megrettennek az esküdtek?

Komolyan: a legfontosabb a városháza eladása, a monopol-helyzetben lévő műtrágyakirály fenyegetőzése a gazdák felé, hogy korlátozza a termékekhez való hozzáférést? A benzinár befagyasztásának savazása, a rezsicsökkentés elleni újabb fellépések a baloldal és az EU részéről, a  vészhelyzetben a piac átmeneti korlátozása elleni tiltakozás, hogy a kapitalizmus alapjait kezdi ki a kormány az intézkedéseivel?

Szidják a kormányt, hogy ilyen meg olyan rosszak a Covid-adatok, hogy rosszul kezelik a pandémiát ezért meg azért, hogy rossz az oltóanyag, ja nem, de akkor nem lesz elég, mert nem csatlakoztunk az eu-s beszerzésekhez.

A pandémia világ-és nemzeti tragédia. Gőzerővel folyik mindenütt a gyógyszerek fejlesztése, az oltások szükségességének a megértetése, a kórházi kapacitások feltöltése. Aki most az egységes fellépést akadályozza, relativizálja a veszélyt, az oltásokat megkérdőjelezi és ebből húz hasznot, másokra mutogat az sürgősen távozzon a közéletből és szálljon mélyen magába!

Hiszen őt is, az ő családját is elérheti a tragédia, mindannyian egy hajóba utazunk.

Mikor látom már az ellenzék plakátjait, melyek oltásra buzdítanak, összefogásra sarkallnak? Még ilyenkor is mernek kicsik lenni! Még ilyenkor is a simlik és a haszon után loholnak.

Ezeken nem segít az ima!

De én hiszem hogy igen! Lelkünket és egymás gyógyulását is segítik például azon az imakörök,melyek munkahelyeken, közösségekben spontán is létrejönnek akár egy-egy ember gyógyulásáért, akár Isten kegyelméért az egész emberiség számára.

És szóljon az ima azok lelkéért is, akik a viharos óceánon sem értik: minden erőnkkel össze kell fogni!

Ha süllyed a hajó, mindegy, hogy kié!

Kiemelt kép: Új Ember