Pénteken a turisták előtt is megnyílt a Magas-Tátra immár hagyományos, jégből épült téli attrakciója. A turisztikai látványosságot ezúttal a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-katedrálisáról mintázták. A Szlovákiában is egyre súlyosabb járványhelyzet miatt az Ótátrafüred felett található Tarajkán a jégtemplomot csak a koronvíruson átesett vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják – számolt be az M1 V4-Híradója.

Európa népszerű zarándokhelyéről, a Spanyolországban található Santiago de Compostela Szent Jakab-katedrálisáról mintázták 225 tonna jégből készült, a 11 méter magas építményt, amely várhatóan a Magas-Tátra legnépszerűbb látványossága lesz.

Az építmény tízkamionnyi jégtömbből készült. A 35 fős, szlovákiai, csehországi és amerikai jégszobrászból és segédmunkásból álló csapat egy hónapon át építette a látványosságot.

Martin Boruta jégszobrász 18 napig dolgozott a jégkatedrális építésén. „Ez természetesen csapatmunka, de én főleg a magasban dolgoztam, a tornyokat faragtam és a kész díszelemeket, a szobrokat illesztettem a helyükre” – mondta.

Forrás: hirado.hu