Egyarasznyi lett Erdély legkisebb betleheme – adta közre a vasárnap.hu portál

Szejkefürdőn, a Mini Erdély Parkban mutatják be Románia legkisebb betlehemét. Ileana Sădean alkotása mindösszesen 13 centiméter. A kis Jézus itt valóban kis Jézus: mindösszesen 3 milliméter. A parányi betlehemet egy kincses ládába bekukucskálva tekinthetik meg a látogatók. A Székelyföld látványossága advent első vasárnapjától január 10-ig tekinthető meg.

Betlehem-Erdély

 

Ezúttal maszkban csodálhatjuk meg a vörsi betlehemet.

A 60 négyezetméteres vörsi karácsonyi életkép november 28-tól január 23-ig várja a látogatókat. Idén is sok-sok kilónyi faanyagot, tuját és fenyőágat, bogyókat, terméseket, valamint mohát használtak fel az óriásbetlehemhez.

Betlehem - Vörs

Fotó: Krausz Andrea/likebalton.hu

A vörsi betlehemet az előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet majd látogatni. Kézfertőtlenítőt is kihelyeztek, a belépést és a benti sétát pedig egyirányúsítják – mondta Deák Tamás, Vörs polgármestere, aki szerint már most óriási az érdeklődés. A belépésre várakozókat a Szent Márton Templom mellett adventi udvar várja forró italokkal és meleg ételekkel, de látogatható a Tűzoltó Múzeum és a Tájház, valamint a modern, kültéri betlehem is.

Nyitókép: Krausz Andrea

Forrás: likebalaton.hu