A főpolgármester először „nem emlékezett” rá, hogy a buszsávban közlekedett volna, most már „titkosszolgálati szálat” emleget.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója után Facebook-oldalán magyarázkodott azzal kapcsolatban, hogy hétfő reggel szolgálati autója a buszsávban suhant, miközben mások a dugóban álltak.

„Nagyon ritkán vezetek szolgálati autót, gyakorlatilag soha”

A főpolgármestert nem sokkal az eset nyilvánosságra kerülése után, sajtótájékoztatón kérdezték arról, mi a véleménye a hírről.

„Nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna”.

– válaszolta a főpolgármester. Karácsony Gergely hozzátette azt is, reméli, hogy sofőrje nem csinált ilyet a szolgálati autóval, de ha mégis előfordul ilyen, majd elbeszélget vele. A közismerten jogosítvánnyal nem rendelkező Karácsony leszögezte azt is: „nagyon ritkán vezetek szolgálati autót, gyakorlatilag soha”.

„A nemzetbiztonságnak úgy látszik, a buszsávot is ellenőriznie kell”

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében valamivel később azonban már titkosszolgálati szálat is emleget az esettel kapcsolatban.

Kövér László nem véletlenül beszélt arról, hogy nemzetbiztonságnak az ellenzéki politikusokat kell megfigyelnie. És úgy látszik, a buszsávot is ellenőriznie kell”

– fogalmazott közösségi oldalán Karácsony.

Kiemelt kép: MH