Gyurcsány Ferenc – bár egy Pegazus-nevű szárnyas kémparipa üldözte – lefutotta a reggeli öt kilométerét  és hatalmas étvágya támadt.

Gondolta, bekebelezi a kormányzati hatalmat, de bánatára Klára asszony csak egy rántottát tett elé. Így jár az, aki még egy miniszterelnök-jelöltséget sem tud párjának kiharcolni. És bár az asszonyról filmfőszerepet is mintáztak férje viselt dolgai miatt, az sem boldogította. Ki érti a nőket?

A rántotta elfogyasztása közben arra gondolt az ellenzék főnöke, hogy neki, mint „közhiteles” embernek meg kellene védeni ezt a szegény Karácsonyt. A cimbik eléggé bemártották az istenadtát, miközben a buszsávban egy száguldó szolgálati autó hátsó ülésén szundikált! Nem is sejtette, hogy mire beér a munkahelyére, annak csak hűlt helyét találja.

Hiába a Bajnai nem jár egyedül, ott van a teljes kormánya is! Nem tudtátok libák!?

Még jó, hogy ez az ördögfióka Anonymus szólt neki, hogy polgármester úr viszik a szajrét, úgyhogy azonnal mosta kezeit. A jó puha rántotta ízlelgetése közben joggal mondhatja tehát a főnök, hogy Karácsony tiszta.

Basszus: egy tojáshéj!

Nem úgy a Márki-Zay, ő a kapitány, aki keresi az elveszett cirkálóját és piszkos pénzeket is elfogad. Akár még Mészáros Lőrinc támogatását is várná legalább ötmillió erejéig, aki ellen kartácstüzet kíván elrendelni. Bige László pedig már adott is némi aprót. A pornófilmkirálynál is elkezdett kalapozni. Csak mert közel áll hozzá az amerikai választási modell, mely szerinte így áll: mindenki tegyen be egy kis pénzt, vagy inkább jó nagy pénzt a kasszába, de aztán coki, semmi visszakéregetés. Ahogy szegény Fülig Jimmy is kesergett Piszok Alfréd miatt, szerinte „három dolog érdekli, a pénz és más semmi meg a velemszembeni kitólás!”

A kapitány azonban mégsem kártyán nyerte a miniszterelnök-jelöltséget, mint bizonyos Gorcsev Iván a fizikai Nobel-díjat, hanem az előválasztás nevű vurstliban!

Tényleg hol van már az előválasztás?

Nagyon ciki így utólag, hogy volt egyáltalán! Már senki nem hivatkozik arra, mekkora civil demokraták ők, hogy meg bírták szólítani a választók 6-8%-át miután hetekig győzködték őket: menjenek el szavazni!

Erre a piros ász helyett megválasztották a tökalsót! Ki érti ezt? – morgolódott Ferenc.

A kapitány altisztjei: Gyurcsányné asszony, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Fekete-Győr András. Ők lesznek az ellenzéki lista legelején! Már, ha! Merthogy a Fegyőrt azóta leváltották, Jakab a főtitkárnővel bukott le, Karácsony ki sem látszik az ingatlan mutyikból, Gyurcsányné meg morcos a férjére, hangját se hallani!

Így hát mielőtt a Jóreménység fokát elérnék lázadás törhet ki azon a cirkálón. – gondolta a főnök. Már késő a kapitányt leváltani, aki elszabadult hajóágyúként hol bolsevik, hol keresztény, hol konzervatív, hol porszívó ügynök, hol pedig mindez együtt. Hol fognak ezek kikötni? Lehet, hogy a Horn-foknál? Mit szólnál Gyula?

Ilyen az, amikor önálló életre kelnek a bábok! Pegazus legyen a talpán, aki meg tudja figyelni őket! Össze-vissza mozognak és beszélnek.

Ez a nyavalyás tojáshéj meg végképp beszorult a fogaim közé!

Kép forrása: Fazekas suliújság