A Legjobb Borkalauznak kijáró elismeréssel tüntették ki a „TokajGuide” kétnyelvű útikalauzt Párizsban még november végén. Az olimpián kívül nincs más világverseny, ahol ennyi nemzet képviselteti magát és mérkőzik meg, ezért is különösen nagy érdem a TokajKalauzé. Csak „Ital” kategóriájú könyvekből 26 kategóriában hirdettek győzteseket. – írja az euronews.com.

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards-nak a díjait a World Cookbook Fair-en. Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, majd nyerte meg a kategória fődíját. Ez a siker nem csupán a könyvnek, de a tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. A díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

Forrás: euronews.com

Forrás: euronews.com

„Soha nem hittem volna, és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen” – mondta beszédében Ripka Gergely.

A Gourmand International Awards 1995 óta kerül megrendezésre, idén 25 éves jubileumát ünnepelte Párizsban. A kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézte már ételek és italok különféle kategóriái mentén.

Egy puttony tokaji aszú/Forrás/ Vinoport

Egy puttony tokaji aszú/Forrás/ Vinoport

A szerzői gondozásban kétévente megjelenő TokajKalauz kétnyelvű, és a borrégió 150 borászata mellett páratlan részletességgel vonultatja fel a borvidék látnivalóit is: éttermeket, szálláshelyeket, kirándulóhelyeket, történelmi helyszíneket vagy éppen a legizgalmasabb rendezvényeket a világörökségi Tokaji borvidékről.

Forrás és kép: tokaj.hu