– Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak – mondja a legújabb hangfelvételen Gans­perger Gyula, a Wallis egykori vezérigazgatója. Világos beszéd: az egész baloldalt a külföld mozgatja. És mindezt nem egy esetleg elfogult fideszes politikus állítja, hanem az a Gansperger Gyula, akiről egy korábbi felvételen maga Bajnai Gordon bukott kormányfő jelentette ki, hogy régi harcostársa, több mint barát. Nos, ez a Gansperger most a budapesti Városháza és más fővárosi ingatlanok jutalékos (értsd: kenőpénzes) dobra verése kapcsán csodálatosan őszinte kiselőadást tart a potenciális vevőknek arról, hogyan is működik a magyarországi baloldal. Figyeljünk csak, mert minden szava aranyat ér!

– Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon [Bajnai Gordon]. Most a szónak nem a rossz értelmében véve. Nem. Ő az a miniszter, volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem (…) a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, tehát megvan ennek a rendszere. (…) Minden ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön. Tehát ez nem állt volna össze, mint a tejbegríz.

Ezt mondja Gansperger Gyula baloldali pénzember, Bajnai Gordon csókos cimborája. E gondolatokat falvédőkre kellene hímezni, illetőleg Szabó Tímea homlokára tetováltatni. Soros, Amerika, németek. Ezeknek a kijáróembere a libás Bajnai meg a teljes tejbegrízbaloldal, amelynek egyébként „minden külföldről jön”. Értik? Minden! (Na jó, a több száz millió forintnyi pártfinanszírozás a magyar adófizetőktől érkezik, de abból legfeljebb a rezsire futja – országos plakátkampányokra, reklámcunamira, ribillió­szervezésre aligha.)

Aki eddig nem merte elhinni, most már el kell higgye, amit két-három évtizede a magyarországi balliberálisokról írunk. Egy fikarcnyi túlzás sincs abban, hogy ezek az ellenség zsoldjában állnak. Íme, itt a bizonyíték, a tökéletes beismerő vallomás egy baloldali pénzembertől: valójában külföldi lakájokkal állunk szemben. A magyarországi baloldal egy Nyugatról futtatott ügynökhálózat. (E sorok íróját pedig Gansperger beszámolója csak megerősíti abban a régi szokásában, hogy magyar helyett mindig magyarországi baloldalt írjon. Nem mintha nem magyar állampolgárok alkotnák a DK-t, az MSZP-t, a Jobbikot, a Párbeszédet vagy a Momentumot: hanem mert soha, egyetlen másodpercre sem képviseltek magyar nemzeti érdekeket.)

Gansperger Gyula beismerő vallomása mélyebb és brutálisabb mondanivalót hordoz az őszödi beszédnél – sajnos mégsem fogja átütni sokak ingerküszöbét, nem tör ki miatta baloldalellenes palotaforradalom. Az őszödi beszéd „csupán” egy Magyarországon ténykedő neoliberális politikai bűnszervezet tökéletes kormányzásképtelenségéről, a hatalom megszerzése érdekében végrehajtott csalásairól, szisztematikus hazudozásairól szól. Ha úgy tetszik: az őszödi beszéd egy hazai összeesküvést leplez le.

Gansperger őszinteségi rohama viszont egy Magyarország elleni külföldi összeesküvést tár föl csodálatos részletességgel. Agresszió ez, még ha nem is katonai. Ellenséges beavatkozás egy elvileg szövetséges állam hatalmi viszonyaiba. Hazánk szuverenitásának sárba tiprása.

Ráadásul: ha valami, hát ez a demokrácia halála, a népképviselet meghekkelése. A magát baloldalinak, liberálisnak gondoló egy-két millió magyar naivan azt képzeli: akikre szavaznak, majd őket képviselik. Hát – az őszödi klasszikust idézve – „egy lósz…rt, mama!”. Képviselők helyett Nyugatról dróton rángatott, gyenge mentális képességű helytartókat küldenek a parlamentbe. Montrealban vagy éppen New Yorkban született, Berlinben és Párizsban formára nyújtott, Kabulban edződött diverzánsokat. Olyanokat, akiknek Magyarország nem az imádott hazájuk, csupán egy átmeneti – de bármikor elhagyható – tartózkodási hely, egy – szerintük – siralmasan lepukkant megállóhely. Nekik ez csupán Mucsa, amelyet folyton szégyellnek, el- és kiárulnak, és amelyet bármi áron szeretnének olyan „békéssé” meg sokszínűvé alakítani, mint amilyen Molenbeek meg Chicago. Ha beledöglünk is.

Most képzeljük el mindezt fordítva! Hogy mondjuk hazánk pénzelne Németországban meg az Egyesült Államokban tévécsatornákat, sajtótermékeket, „civil” terrorszervezeteket, hogy azok segítségével a szintén általunk futtatott párt hatalomra jusson, és aztán vazallusként Magyarország gazdasági, politikai érdekeit szolgálja a helyiek ellenében. Vicces, ugye? Pedig nem az. E fizetett ügynökök nagyjából két pillanat alatt Guantánamón vagy valamelyik titkos CIA-börtönben találnák magukat, ahol aztán azt is bevallanák, hogy ők követték el a katyni mészárlást.

A Magyar Nemzet cikkét teljes terjedelmében itt olvashatja el.

Kép: Szigetváry Zsolt