Megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása szerdán kezdődik,  Az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.

A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást – tudatták.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag, a Comirnaty vakcina felvételére a szülők a www.eeszt.gov.hu oldalon kattintva foglalhatnak időpontot.

Az M1 tudósítója a vecsési logisztikai központból bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdi meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, és az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Forrás: Origo/MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás