Mintegy hatvanan vettek részt Kecskeméten a Biztos Kezdet Gyerekház karácsonyi ünnepségén pénteken délután.

Novák Katalin családokért felelős miniszter is ellátogatott az eseményre, sőt ő gondoskodott a családok vendéglátásáról is. Természetesen nem érkezett üres kézzel, kismotorokat és fejlesztő játékokat hozott a gyerekeknek. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is ajándékokkal megpakolva érkezett, majd együtt díszítették fel a gyerekház közös karácsonyfáját.

Az ünnepségen a Juhász Utcai Óvoda apróságai adtak megható műsort, dalokkal, versekkel köszöntötték a résztvevőket. Balogh Tamás piarista atya rövid hálaadó imát mondott, majd kötetlen játékkal, beszélgetéssel zárult a karácsonyozás.

Magyarországon jelenleg 180 Biztos Kezdet Gyerekház működik, ezek közül 107 intézmény állami támogatásból. A civil kezdeményezésű  programot 2010-ben szakmai felügyelete alá vette a helyettes államtitkárság, és országos szolgáltatássá alakította. Az intézmények által nyújtott szolgáltatás bár angol minta alapján indult el, egész Európában egyedülálló. Kecskeméten 2020 márciusától próbaüzemben, szeptembertől pedig már hivatalosan nyújt alacsony küszöbű szolgáltatást a Biztos Kezdet Gyerekház a Mezei Utcai Közösségi Házban. Az önkormányzati forrásból működő intézmény célja, hogy időben kezdje el a szegregációban élő gyerekek szocializációját. Így az óvodában, később az iskolában már kisebb hátránnyal induljanak, esélyük legyen a jobb életre.

Forrás, teljes cikk és kép: hiros.hu