Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának vendége volt. Márki-Zay becsicskult Amerikának, Brüsszelnek és a multinacionális nagyvállalatoknak. Elárulta a hazáját, elárulta városát, de elárulta a rászorulókat és a munkavállalókat is, miközben külföldi és hazai megbízóinak az érdekeit szolgálja ki – fogalmazott a jobboldali politikus.

Lázár megdöbbenéssel fogadta, hogy a magát „baloldalnak” nevező ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra történő emelését; ez szerinte a munkavállalók elárulását jelenti. A jóléti demokráciában ugyanis az számít a legnagyobb vívmánynak, hogy az emberek oldalán álló politikai pártok kiharcolták: a munkáltatók ne zsákmányolhassák ki a dolgozóikat. Aki ez ellen küzd, az a piacnak, a multiknak akarja kiszolgáltatni az embereket.

Véleményem szerint Márki-Zay Péter a minimálbér elleni harcával elárulja a magyar munkavállalókat – hangsúlyozta a képviselő. Hozzáfűzte, Márki-Zay lassan négy éve vezeti Vásárhelyt, így legfőbb ideje, hogy értékelje a tevékenységével kapcsolatos tapasztalatokat.

„Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult. Elárulta a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb csoportokat és a nyugdíjasokat a rezsicsökkentés elleni harcával. A minimálbér elleni küzdelmével elárulta a munkavállalókat. A hazáját is elárulja Brüsszelnek és az amerikaiaknak.

Azzal, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni harc élére állt, a nagyvállalatok és a multik csicskája lett” – fogalmazott Lázár.

Lázár János úgy látja, két világos jövőkép, ajánlat áll egymással szemben. Az egyik a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett, 2002 és 2010 közötti politikai struktúra, melynek pusztítását mindenki megtapasztalhatta – elég, ha csak a 2004-es rossz emlékű népszavazásra vagy arra gondolunk, hogy brutális reálbércsökkentés valósult meg, elvették a 13. havi nyugdíjat, ki akarták csinálni a vidéki egészségügyet, például a vásárhelyi kórházat. „Gyurcsányék csődbe vitték az országot, amiből nagyon nehezen keveredtünk ki 2010 után. Majd tíz évig gyarapodott az ország, most pedig a pandémiával kell küzdenünk” – magyarázta a képviselő.

Leszögezte: ne legyen kétségünk afelől, ha az ellenzék lehetőséget fog kapni az emberektől, bárki is legyen a báb, valójában továbbra is Gyurcsány és a DK diktálja a tempót, és mozgatja a szálakat. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP 2010 óta az ország- és a nemzetépítés ügyét képviseli. „A következő tíz év európai politikájának legfontosabb kérdése a szuverén nemzetállamok és az integráció vitája lesz. A mi célunk, hogy Magyarország maradjon a magyaroké, a választók ebben csak ránk számíthatnak”– tette egyértelművé Lázár.

Forrás: Mandiner

Nyitókép: Lázár János hivatalos oldala.