Az Európába tartó migráció jelentős nyomás alatt tartja a külső határokat és problémát okoz a mindennapokban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Bakondi György a videóban úgy fogalmazott, a brüsszeli apparátus elsősorban a migráció legalizálásán és kedvező színben történő feltüntetésén dolgozik.

Magyarország mindent megtesz, hogy az eddig bevált biztonsági intézkedéseket fenntartsa, a magyar emberek biztonságát garantálja – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az európai külső határokat is védi az ország.

Hozzátette, a kormány nem támogatja a migráció legalizálását, sem azt, hogy valamifajta kvóta szerint osszák el a migránsokat. Szeretnénk, ha a magyar emberek dönthetnének abban, hogy kikkel akarnak együtt élni – emelte ki.

Bakondi György úgy folytatta, nem véletlen, hogy ahol a baloldal hatalomra került, a migráció megítélését kedvezőre fordította, vagyis mindent megtett, hogy – akár a negatívumok elhallgatásával – a lakosság is elfogadja.

Épp ezért mindaddig, amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, mi mindent megteszünk, hogy ez a politika ne nyerjen teret, ne kényszerüljünk arra, hogy ismeretlenekkel éljünk együtt. Előre kell mennünk, s nem hátra kell fordulnunk! – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Nyitó képünkön, rendőrök járőröznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. (MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)