Székelyföldet mindig is egy kis szigetnek képzeltem, ahol a magyarság legtisztább lelkisége nyilvánul meg: a nyelvjárásuk, a művészetük, a hősiességük, kitartásuk a sok-sok szenvedés ellenére, a hagyományok őrzése, a vallás mély tisztelete és közös gyakorlása, a humor, a segítőkészség: nos mindezek együtt talán népünk ősképét jelentik.

Trianonnal váltak szigetté, Trianonnal, melyet a baloldal – elsősorban Gróf Károlyi Mihály és kommunista cimborái – tett igazán tragikussá és „ideiglenesen”  véglegessé.

Az ott lakóknak a baloldal regnálása idején mindig csak a kivert kutya szerepe jutott.  A kommunizmusban – Senki szigeteként – még a létüket is eltitkolták, aztán jött a mutogatás, hogy hát ezek románok, akik elözönlik hazánkat, coki nekik kettős állampolgárság! (Vö Apróék Gyurcsánya-szerk.) Majd  üveggyöngyökért megvásárolható bennszülöttek lettek, ma pedig vokshamisítók, akinek amúgy semmi közük nincs Magyarországhoz és parlamentjéhez.  Kushadjanak békésen ott Romániában és gyorsan asszimilálódjanak.

A Juhász Péter nevű Budapest-belvárosi fűlegalizátor és egy  bukott párt tisztviselője(Együtt) úgyis mint hivatásos provokátor december 22-én publikált videója szerint Csíkszeredán járt álruhában és ott egy segítségre szoruló honfitársnak adta ki magát, aki épp most költözött Marosvásárhelyről Tibódra. Azt feszegette, hogy a felnőtt gyerekei helyett, akik valószínűleg Angliában lesznek a magyar parlamenti választások idején szavazhat-e ő?

A videóban, melynek hitelessége erősen megkérdőjelezhető, ráadásul gyanúsan összevágott anyagnak tűnik azt halljuk, hogy jellegzetes székely hanglejtéssel próbálják elmagyarázni Juhásznak, hogy mit is kellene tenni ahhoz, hogy leadhassa a felnőtt gyerekeinek voksait?

Na most engem – bár lehet, hogy kamu a hangfelvétel vagy a montírozása, hiszen nem is tudjuk kiket hallgatott le Juhász – az ütött szíven, ahogyan behúzza a csőbe a jószándékú embereket ez az  agent provokatőr.

Az, hogy milyen lelkesedéssel, tenni akarással próbálnak segíteni ezek a székely tisztviselők a nehézségeit hangoztató csalónak. Valószínűleg hasonló dumákkal zsebelnek ki naiv, de jószívű embereket azok, akiket JUHI bátran „kollégáinak” tekinthet.

Mindenesetre arra felhívta a figyelmet ez a felvétel, hogy egyfelől a munkatársak tájékoztatását és ha kell vizsgáztatását elő kell írni a választásokig, másrészt a nagy szívüket otthon kell majd felejteni, mert épp háborúba vonulnak, ahol szükség van éberségre, ügyességre, az utasítások betartására, a provokátorok leleplezésére.

Mert a baloldal mindig a csalásra, a stiklikre, a puccsokra, mások kisemmizésére, a külföldi hatalmak támogatására és ha kell az erőszakra épít.

Csak szólnék nekik, hogy vannak a határon túl gyönyörű magyar szigetek. Kincses szigetek, ahol a sors jól meg szokta büntetni az odatévelygő, bajkeverő Krisztyán Tódorokat.

Kép: szekelyhon.ro