Amíg a megszorító politika ellenzékben van, addig Márki-Zay Péter vesszőfutása nem az ország, hanem a baloldal problémája – fogalmazott Dömötör Csaba a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a vírus sem tudta ugyanis zárójelbe tenni azt, hogy Magyarország most egy tartósan gyarapodó időszakát éli. A miniszterhelyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövő tavaszi országgyűlési választáson a baloldalra adott voks a kudarcos múltra adott szavazat.

Dömötör szerint: a körülmények változnak, most épp második éve küzdünk egy járvánnyal, de a lényeg változatlan: a cél egy erősödő Magyarország. Jó lenne végre magunk mögött hagyni a vírus időszakát, csúnyán megcibálta az életünket, az országot és az egész világot. Továbbra is védenünk kell az emberéleteket, úgy, hogy közben az országépítő munka is folytatódjon. De még mielőtt ráfordulnánk a következő évre, szeretnénk köszönetet mondani minden magyar embernek. Köszönet, amiért a szabályok betartásával mindvégig helytálltak, és külön köszönet azoknak, akik munkájukkal is segítették a járvány elleni küzdelmet. Az egészségügyi dolgozók esetében a köszönet szó talán nem is tudja eléggé kifejezni azt, amit érzünk.

A mi közösségünk minden esetleges hibáival együtt a meghatározó pillanatokban és a nehéz időkben mindig a magyarok érdekeit tartja szem előtt. Ez a fő különbség a baloldalhoz képest. Ők is bizonyíthattak volna egy nehéz időszakban. Ehelyett mások elvárásaiból és szűk érdekeikből vezették le a politikájukat. Lett is belőle csődközeli helyzet, térdre rogyasztott gazdaság és tonnányi megszorítás. Elnézve őket, semmit sem változtak. Éppen ezért minden rájuk adott szavazat a kudarcos múltra adott szavazat. Mi inkább a jövőt választjuk.

Az államtitkár szerint az ellenzék semmiben nem segítette a kormány munkáját. Pedig vannak – lennének – nemzeti egyetértési pontok – a migráció elleni fellépés, családtámogatás, tizenharmadik havi nyugdíj, rezsicsökkentés, gyermekvédelem és a többi –, amelyeket nemzeti konzultációk sora is megerősített. Ezeket össztűz alá vette a baloldal és annak aktuális miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. Hova vezet ez?

A megszorításokhoz, a restrikciós politikához. Oda, hogy fűts kevesebbet, használj kevesebb áramot, használd másokkal közösen az autódat vagy menjél gyalog, és ha az egész nem tetszik, akkor el lehet innen menni. Ebben áll most a nagy baloldali szív politikája. Igazából nincs is itt már semmi politikai szív, csak egy nagy adag érzéketlenség maradt a helyén.

A kormány ettől függetlenül persze teszi a dolgát: ezért lesz hat százalék feletti az idei növekedés, ezért lesz átlagosan több százezres családi adó-visszatérítés, ezért nő kétszázezerre a minimálbér. Hetvenegyezer forintról indultunk. Még nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, de mégiscsak közel háromszoros növekedés ez. Az ágazati béremelési programok is folytatódnak: januártól több pénzt vihetnek haza az ápolók, a kulturális, a bölcsődei dolgozók, a tanárok, a rendvédelmi dolgozók, akik hathavi fegyverpénzt is kapnak majd. És akkor a 13. havi nyugdíjról és a 25 év alattiak adómentességéről még nem is beszéltünk. Amikor azt mondjuk, hogy Magyarország előre megy, akkor ezeket is értjük alatta. Minden generáció kap segítő kezet, januártól a segítő kézfogás még erősebb lesz.

A jövő évvel kapcsolatosan azt mondta: Mindenkinek egy vírustól mentesebb, építő munkáról és gyarapodásról szóló új évet szeretnék kívánni. Olyan hónapokat,

amelyek során újra és újra felismerjük, hogy egy olyan országban élünk, amely minden nehézség ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe.

Több munka van még előttünk, mint amennyi mögöttünk. Egy zajos és heves kampány sem tudja elfeledtetni velünk azt, hogy soha nem volt annyi lehetőségünk tenni a hazánkért, mint a mostani időszakban. Ha a magyarok is így akarják tavasszal, akkor továbbra is élünk ezzel a lehetőséggel.

Forrás, teljes cikk és kiemelt kép: magyarnemzet.hu