„Kedves lányom Déván, mosolyogva indul neki az új évnek, 2022 január elsejének első percében, azaz 00.01 órakor. Igen, mi is mosolyogva siessünk, induljunk el, keressük meg Mária karján a Kisdedet, a Szent Családban a boldogságot! Ne a nagy világ gondját, baját oldjuk meg, hanem csak a magunkét, lehet, hogy szürke, apró, de valós feladatainkat vigyük jó végre! Minden percnek megvan a maga feladata, állapotbeli köteleségeinket mindannyian tudjuk! Újévi jó elhatározásképpen vállaljuk mindannak a munkának a becsületes elvégzését, ami mellett jó szándékkal mi magunk döntöttünk, amit a szeretet parancsa kér tőlünk!

Ott ahol vagy, jó szándékkal, pontosan, szépen tedd meg azt amit tenned kell, és jobb lesz a világ!

12.30 Szentmise, Szűz Mária, Isten Anyja köszöntése! Mária tiszteletére szentelt templomban, mennyei Édesanyánk köszöntésével kezdjük az évet!

20.00 Lorettói litánia: Ferenc pápa arra kér a béke világnapja alkalmából, hogy legyen generációk közötti párbeszéd a béke építése érdekében! Mi minden este összeülünk gyerekeinkkel, kollégáinkkal imádkozni, beszélgetni! Bátran mondhatom, hogy valóban működik, mert minden nehézség ellenére béke van a mi házunkban. Jó együtt imádkozni, beszélgetni, egy asztal mellett mosolyogva zárni a napot! Tarts te is velünk!”

Szeretettel, Csaba t.

Címlapkép: MTI/BIRÓ ISTVÁN