A baloldal miniszterelnök-jelöltje ott folytatja, ahol 2021-ben abbahagyta: árulózik, ostobázik, magát pedig a bukott Bajnaihoz és Botkához hasonlítja. – olvasható a Mandineren.

Márki-Zay Péter újévi köszöntőjét is a megszokott módon, Facebook-oldalán tette közzé.

Köszöntőjében az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kiemelte, hogy nem érti „mitől lett volna több szavazója a Fidesznek most, mint volt 2018-ban”. Mint fogalmazott, szerinte a covid miatt is megtizedelt, időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”, de az előválasztáshoz csatlakozott fiatalok „nagy többségben kormány kritikusak”.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az elbukott Bajnaihoz és Botkához hasonlítja magát

A baloldali miniszterelnök-jelölt az előválasztás kapcsán elmondta azt is, hogy szerinte bárki, aki megkérdőjelezi az előválasztásnak az eredményét, az olyan folyamatot nyit ki, amely eddig már kétszer vezetett az ellenzék bukásához. „Ahogy annak idején Bajnai Gordon, később Botka László is éppen a sajátjai tűzében vérzett el.

Ők is megtapasztalták azt, hogy ebben a küzdelemben nem csak a Fidesz felől záporoznak a golyók, hanem hátulról is kapjuk azokat.

Szerinte ellenzékiek is csatlakoznak a Fidesz-kampányához, „vagy árulásból, vagy ostobaságból”.

Az újévi köszöntőjében a baloldali politikus álláskeresési járulékról beszélt. Ebből arra lehet következtetni, hogy Márki-Zay nem tudja, hogy miről szól a népszavazási kezdeményezésük. Az ugyanis a járadékról szól. A két fogalom között annyi a különbség, hogy a járulékot az állampolgárok fizetni, és nem kapni szokták – ilyen például a társadalombiztosítási járulék, amit a munkavállalók fizetéséből vonnak le. Ehhez képest az álláskeresési járadékot az éppen munkanélküli, álláskereső polgárok kapják az államtól törvényben meghatározott 90 napig.

Forrás: Mandiner

2022plusz: Segíteni szeretnénk az értelem gyöngyének, hogy megértse, mitől növekszik a Fidesz szavazótábora. Hát tőled, Petyus! Minél többször hallatod csalogány szavad, annál jobban. A szép ígéreteid és a választókhoz szóló elegáns üzeneteid növelik a keresztény-konzervatív tábort, úgyhogy beszélj még, Péter, beszélj! Minél többet például a rezsicsökkentés  vagy a gyermekvédelmi törvény megszüntetéséről, háborogj csak a nyugdíjasoknak adott plusz pénzek miatt, kelj ki magadból a családtámogatások ellen, hangoztasd, hogy az illegális migráció jó dolog, minél többször tituláld tudatlan, buta embereknek a vidéki választókat, nevezd őket trágyával etetett gombáknak, csak előre! Ja, hogy ezt te már megtetted? Na ettől nő a Fidesz szavazók száma.

Csak halkan jegyezzük meg: halottakkal példálózni gusztustalan taplóság, ez még a konzervatívnak véletlenül sem nevezhető Kétfarkú Kutyapártnál is kiverte a biztosítékot. Kovács Gergő pártelnök így kommentálta közösségi oldalán Márki-Zay halálkampányát: Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság.